NYHETER

To rederier vil drive ferger i Finnmark

To rederier har meldt sin interesse for å drive to fergesamband i Finnmark i 10 år fra 1. januar 2016. Anbudene de har gitt er på 256 og 277 millioner kroner.

M/F Jøfjord ved kai i Nyvoll i Alta. I løpet av de neste ukene blir det klart om den skal fortsette å anløpe dette fergeleiet etter 31. desember 2015. (Foto: Lars Engerengen)
M/F Jøfjord ved kai i Nyvoll i Alta. I løpet av de neste ukene blir det klart om den skal fortsette å anløpe dette fergeleiet etter 31. desember 2015. (Foto: Lars Engerengen)
31. okt. 2013 - 15:30

De to anbyderne er Boreal Transport Nord som driver sambandene i dag, og Torghatten Nord. Hvem av dem som ligger lavest blir ikke offentliggjort før Asplan Viak har vurderte anbudene.

Prisene gjelder sambandene Korsfjord-Nyvoll i Alta kommune, som forbinder fv 883 og fv 19, og Strømsnes-Kjerringholmen i Hammerfest, som inngår i fv 114. Det første krysser Korsfjorden, det andre knytter øya Seiland til Kvaløya, som har hatt hatt bruforbindelse med fastlandet siden 1977.

Sambandene ble tidligere drevet av FFR (Finnmark Fylkesrederi og Ruteselskap). Senere har Boreal overtatt uten konkurranse. Dette er første gang driften av to sambandene er konkurranseutsatt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

M/F Jøfjord som går mellom Korsfjord og Nyvoll i dag, har plass til 28 biler og 146 passasjerer. Mellom Strømsnes og Kjerringholmen  går M/F Akkarfjord som tar 20 biler og 97 passasjerer.

Som størrelsen på fergene antyder, er det ikke stor trafikk på disse sambandene. I fjor fraktet M/F Jøfjord 50 biler dagen og M/F Akkarfjord 36 biler i gjennomsnitt.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.