ARKIVNYHETER

To prosjekter på Romerike til NCC

Denne strekningen av riksveg 120 blir 23 meter bred når NCC har gjort seg ferdig om et år.
Denne strekningen av riksveg 120 blir 23 meter bred når NCC har gjort seg ferdig om et år. Bilde: Anders Haakonsen
2. juli 2009 - 02:10

Mangel på kvalifiserte byggeledere i Vegvesenet er en av de viktigste årsakene til at de to prosjektene ikke ble utlyst som separate oppdrag. Den korteste ruten mellom de to anleggsstedene er over en mil lang.

Den aktuelle strekningen på riksveg 120 ligger i Skedsmo kommune like nord for Lillestrøm. Strekningen som er 200 meter lang, går mellom kryssene der rv 120 møter rv 22 og der samme veg møter Instituttveien. Det første er en rundkjøring, det andre er et T-kryss. Nå skal også T-krysset bli en rundkjøring.

Mellom de to rundkjøringene skal rv 120 utvides betydelig. Vegen får midtdeler, det blir gang/sykkelveg på begge sider, og det blir et ekstra felt inn mot rv 22. På det meste blir vegen 23 meter bred. Oppdraget omfatter også støyskjerming og omlegging av kabler og ledninger.

På Lørenskog stasjon skal gangkulverten under sporene forlenges. Dette betyr at noen parkeringsplasser for sykler må fjernes. Til gjengjeld skal det etableres nye plasser for 193 sykler, hvorav 70 under tak. NCC skal også bygge om en bussholdeplass, etablere fortau på en kort strekning mellom stasjonen og en parkeringsplass, og legge om vannledninger.

Asplan Viak har stått for prosjekteringen. På Lørenskog skal det meste av arbeidet være fullført i desember i år. Det som gjenstår da er først og fremst gartnerarbeid. Arbeidet på riksveg 120 må være ferdig innen 30. juni neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.