ARKIVNYHETER

To oppdrag i en entreprise i Akershus

Gangkulverten vil gå tvers gjennom parkeringsplassen for sykler på Lørenskog stasjon. Nye parkeringsplasser skal etableres som erstatning for de som går tapt.
Gangkulverten vil gå tvers gjennom parkeringsplassen for sykler på Lørenskog stasjon. Nye parkeringsplasser skal etableres som erstatning for de som går tapt. Bilde: Anders Haakonsen
6. mai 2009 - 07:11

Den korteste ruten mellom de to anleggsstedene er over en mil lang. Det er flere grunner til at prosjektene slås sammen til én entreprise til tross for avstanden. En av dem er mangel på kvalifiserte byggeledere i Vegvesenet.

Den ene jobben gjelder arbeid på riksveg 120. Krysset der denne vegen møter Instituttveien skal bygges om til rundkjøring. Mellom denne og eksisterende rundkjøring i krysset mellom rv 120 og rv 22 skal rv 120 utvides betydelig. Det skal etableres midtdeler, det skal bygges gang/sykkelveg på begge sider, og det skal etableres et ekstra felt inn mot riksveg 22. På det meste blir vegen 23 meter bred. Strekningen mellom de to rundkjøringene er 200 meter lang. Oppdraget omfatter også støyskjerming og omlegging av kabler og ledninger.

På Lørenskog stasjon skal gangkulverten under sporene forlenges. Dette betyr at noen parkeringsplasser for sykler må fjernes. Til gjengjeld skal det etableres nye plasser for 193 sykler. 70 av dissse får tak over. Den som får kontrakten som også bygge om en bussholdeplass, etablere fortau på en kort strekning mellom stasjonen og en parkeringsplass og legge om vannledninger. Alt arbeidet må være fullført innen 1. juli neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.