MOBIL

To nye Walkman fra Sony Ericsson

Sony Ericsson lanserer musikktelefonene Zylo og Spiro. Perfekt for løgnere og audiofile.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. apr. 2010 - 14:24
Vis mer

Sony Ericsson lanserte i går nye modeller i Walkman-serien. Dette er dog ikke bare musikk som står i fokus. De nye telefonene Zylo (til venstre i bildet øverst) og Spiro har i tak med tidsånden fått integrasjon av Facebook og Twitter.

Sony Ericsson Zylo

Den mest interessante av de to er Zylo. Sony Ericsson skriver i pressemeldingen at dette er den første telefonen med støtte for lydformetet Flac. Det er ikke nødvendigvis sant (for det finnes Flac-avspillerprogramvare til for eksempel Windows Mobile og Android), men det er i alle fall gledelig nytt for alle som sverger til det tapsfrie Flac-lydformatet.

Telefonen har også en funksjon gjør at du kan spille av musikk under samtaler slik at personen i andre enden kan høre den. Vi regner med at Sony Ericsson har gjort en eller annen markedsanalyse som viser at dette er sånt som ungdommen liker.

Zylo er for øvrig en god telefon for deg som er lystløgner. Det er nemlig mulig å spille av lyder under samtaler som gjør at det høres ut som om du for eksempel er på restaurant eller ute på gata.

Egne klienter for Facebook og Twitter er på plass. Det gjør det enkelt å oppdatere status og se hva venner skriver. 

Ellers er dette en ganske standard skyvetelefon. Den har en 2,6 tommers skjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning, noe som trolig gjør den skarp og klar. Det er støtte for super-3G, slik at du får raskeste internetthastighet. 

Kameraet har 3,2 megapikslers oppløsning. Det er mulig å laste opp bilder og video til nettjenester på en enkel måte.

Sony Ericsson har som vanlig valgt sin proprietære Fastport-tilkobling fremfor 3,5 mm minijack, så her må du belage deg på å bruke en overgang. Og det vil du jo dersom du har for vane å høre på musikk i Flac-format. Da duger ikke et billig hodesett.

På den annen side vil mange glede seg over at telefonen støtter Microsoft Exchange. Skal komme i salg fra tredje kvartal, men prisen er ikke oppgitt.

Sony Ericsson Spiro

Spiro er den enkleste av de to telefonene. Dette er ifølge pressemeldingen en telefon til en rimelig penge, uten at noen pris oppgis.

Facebook- og Twitter-klienter er på plass. Kameraet tar bilder i 2 megapikslers oppløsning. Det er minnekortstøtte. Og ikke minst: Det er utgang for 3,5 millimeter minijack og tilkobling for vanlig Micro-USB.

Støtte for Flac har telefonen ikke. Skal du koble deg til internett må du nøye deg med Edge, da telefonen ikke har 3G. 

Skjermen måler 2,2 tommer og har oppløsningen 240 x 320 piksler.

Spiro ser altså ut til å bli en grei liten sak for deg som vil bruke mobilen til å høre på musikk. Den skal komme i salg i tredje kvartal.

Under ser du en video som viser frem Zylo og Spiro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.