MOBIL

To nye toppmodeller fra Huawei

Ascend Mate har 6,1 tommers skjerm, mens Ascend D2 har full HD-oppløsning.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. jan. 2013 - 23:36

CES-messen i Las Vegas er i gang, og blant de første til å vise frem nye telefoner er Huawei. Den kinesiske produsenten har trukket sløret av to interessante modeller.

Giganten Ascend Mate

Den største nyheten - bokstavlig talt - er Huawei Ascend Mate. Denne har en skjerm på hele 6,1 tommer og er dermed en koloss av en telefon som for alvor gjør grensen mellom nettbrett og mobil uklar. Fremsiden av telefonen består av 73 prosent skjerm.

Dog er ikke oppløsningen like voldsom. Med 1280 x 720 piksler er den noe lavere enn Samsung Galaxy Note II, uten at vi skal påstå at dette gjør skjermen uskarp.

Som Nokias nyeste Lumia-telefoner har Ascend Mate en ekstra følsom skjerm som kan brukes med hansker. Og siden skjermen er så stor som den er har Huawei laget et brukergrensesnitt som kan brukes med én hånd.

Under panseret sitter en firekjerneprosessor på 1,5 GHz, og det er snakk om den egenutviklet systembrikken K3V2 som du også  finner i toppmodellen Ascend D1 Quad. Arbeidsminnet er oppgitt til 2 GB. Kameraet har åtte megapiksler.

For å holde liv i beistet har Huawei funnet et batteri med hele 4050 mAh kapasitet. Vi antar at denne telefonen skal klare minst en hel dags bruk, for dette er det dobbelte av den kapasiteten som er vanlig i dag (ca 2000 mAh). Tykkelsen er 9,4 millimeter.

Telefonen kjører Android 4.1 Jelly Bean

Se spesifikasjonene hos Huawei

Ascend D2

Toppmodellen D1 Quad, som ble lansert under Mobile World Congress i fjor, har også fått sin oppfølger. Denne heter enkelt og greit Ascend D2, og byr på en vel så imponerende skjerm som Ascend Mate.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Og det er ikke forid den er diger, men fordi den har full HD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler. Størrelsen er fem tommer, noe som betyr at pikseltettheten her er hele 443 PPI.

Telefonen stiller dessuten med Huaweis egne K3V2-systembrikke, som har en firekjernet 1,5 GHz prosessor. Videre har D2 2 GB arbeidsminne, et 13 megapikslers kamera og Android 4.1. Batteriet har en kapasitet på 3000 mAh, så det er åpenbart at Huawei satser på batteritid på sine nye telefoner.

Som Sony har Huawei også satset på vann- og støvbeskyttelse, da D2 er vanntett. Dekselet er laget i aluminium.

Se alle spesifikasjonene hos Huawei

Det ser ut til at Huawei lærte leksen sin i fjor, da de brukte ni måneder fra lansering av D1 Quad til salgsstart. D2 skal nemlig komme i salg allerede i februar. Ascend Mate skal komme i salg måneden etter.

Kilder: Theverge.comEngadget.comHuaweidevice.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.