BRUER

To nye bruer åpnet på fv 8650 i Nordreisa kommune

Troms og Finnmark fylkeskommune har skiftet ut bruene over Joselva og Gapperoselva på fv 8650 i Nordreisa kommune.

Over Gapperoselva er det bygget en prefabrikert betongbjelkebru med 23 meter spenn.
Over Gapperoselva er det bygget en prefabrikert betongbjelkebru med 23 meter spenn. Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. sep. 2023 - 15:47
Joselva er det bygd en prefabrikert betongbjelkebru med 18 mete <i>Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune</i>
Joselva er det bygd en prefabrikert betongbjelkebru med 18 mete Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune

Joselva og Gapperoselva bru er to av tre bruer i Reisadalen i Nordreisa kommune som har byggeår 1930. Joselva bru ligger cirka 30 kilometer fra Storslett på fv. 8650, og Gapperoselva bru ligger cirka 33 kilometer fra Storslett. Den tredje brua på fylkesveien, Bergelva bru, er allerede blitt utskiftet og ferdigstilt høsten 2021.

De eksisterende bruene var særdeles smale og har hatt store skader på rekkverk og overbygning, samt at de hadde en veldig utfordrende horisontal og vertikalkurvatur.

– Dette har vært et viktig prosjekt for trafikksikkerheten, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap). Vi viser at vi prioriterer samferdsel høyt i Troms, og nå blir fremkommeligheten og sikkerheten betydelig forbedret i Reisadalen.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og statsminister Jonas Gahr Støre. Bildet er tatt i forbindelse med stortingsmeldingen om Nansen-programmet for Ukraina.
Les også

Omgjør Andøya-nedleggelse

Nye bruer og ny veilinje

Prosjektet omfattet bygging av nye bruer og ny veilinje på krysningsstedene nedstrøms de gamle bruene. 

Ordfører i Nordreisa kommune, Hilde Nyvoll (Ap) sammen med fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) <i>Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune</i>
Ordfører i Nordreisa kommune, Hilde Nyvoll (Ap) sammen med fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) Foto:  Troms og Finnmark fylkeskommune

– Fylkesvei 8650 opp Reisadalen har fått et historisk løft med tre nye bruer, sier ordfører i Nordreisa kommune, Hilde Nyvoll (Ap). I fjor høst Bergelvbrua og nå nye bruer ved Joselva og Gahperus. Denne satsinga på distriktet er gull og jeg håper at vi om kort tid også ser ny asfalt opp Reisadalen.

Ved Gapperoselva er det etablert en prefabrikert betongbjelkebru med 23 meter spenn og 7,57 meter føringsbredde. En ny veilinje er etablert på begge sider av bruen, med en totalutstrekning av 430 meter.

Ved Joselva er det bygd en prefabrikert betongbjelkebru med 18 meter spenn og 8,57 meter føringsbredde. Totalutstrekningen er på 395 meter.

Anleggsarbeidene har hatt oppstart i oktober 2022 og ferdigstillelse i august 2023. Entreprenøren på prosjektet var Nordasfalt AS.

– Entreprenøren har ivaretatt HMS på en meget god måte, de har valgt løsninger som er sikker og god for både arbeidere og byggherre, sier Eirin Anne Blix, seksjonsleder for utbygging i fylkeskommunen.

Turister på besøk ved Salinas Grandes-saltflaten i Jujuy, Argentina.
Les også

Utvinning av litium truer tilgang på rent vann

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.