NETTARKIV

To lyspriser

22. jan. 2002 - 10:55

Lærdalstunnelen og Arkitekthøgskolen har fått hver sin lyspris. Begge anleggene utmerker seg ved at lys, dagslys og kunstlys, på en eksemplarisk måte fremstår som integrert med arkitekturen. Prisene ble det ut under Oslo Lysfestival som ble holdt hos Viken Energinett i Oslo 17. januar.

Lærdalstunnelen hedres for den effektfulle scenografiske bruken av enkle fargede lysstoffrør. - Vi er glade for å kunne gi en pris til et prosjekt som via et enkelt konsept, og en behersket utførelse, gir oss alle muligheten til egne assosiasjoner og gleden av å oppleve noe vakkert, heter det blant annet i juryens uttalelse.

Juryen berømmer Arkitekthøgskolen for den dristige og originale bruk av de oransjefargede vindusflater mot syd. Foruten å løse problemet med soloppvarmingen, gir de en sterk identitet til samlingsrommene, samtidig som det på kveldstid bidrar til å gi skolen en markert profil utad.

(kas)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.