MOBIL

To lekre Asus-nyheter

Tynn og skarp Zenbook og en stilig smartklokke.

Asus lanserte en lekker ultrabook med sylskarp skjerm og Intel Core M-prosessor, og en ny smartklokke med Android Wear under IFA-messen.
Asus lanserte en lekker ultrabook med sylskarp skjerm og Intel Core M-prosessor, og en ny smartklokke med Android Wear under IFA-messen. Bilde: ASUS
Marius ValleMarius ValleJournalist
4. sep. 2014 - 13:56

Asus presenterte sine nye produkter på IFA-messen i går. Det var nettbrett og bærbare PC-er som sto på programmet. De viste også frem sin første smartklokke.

Asus Memopad 8 er et enkelt Android-brett med sju tommers skjerm. Dette har en firekjernet Intel-prosessor, og kommer i versjoner med Wi-Fi og med og uten 4G.

Eeebook X205 er en enkel Windows 8.1-PC med 11,6 tommers skjerm. Prosessoren er en firekjernet Intel Atom. Den kommer med 2 GB RAM og 32 eller 64 GB SSD.  Vekten er 980 gram. Ikke tunge saken, med andre ord.

De to mest interessante nyhetene var smartklokken og Zenbook UX305.

Zenbook UX305

Asus nye Zenbook er unektelig en lekker sak, med chassis i aluminium og en 13,3 tommer skjerm med 3200 x 1800 pikslers oppløsning.

Med 12,3 millimeter og 1,2 kg er det ikke mye å si på tykkelse og vekt heller. Asus mener dette er verdens tynneste 13,3 tommers ultrabook med denne skjermoppløsningen.

Under panseret sitter den nye Intel Core M-prosessoren. Core M-prosessoren har fordelen av å ikke bare være relativt kraftig, men også at den ikke krever vifteavkjøling. UX305 er dermed en støyfri sak.

Les mer: Denne prosessoren kjører Windows uten viftekjøling

Asus Zenbook UX305 er en syltynn ultrabook med skarp skjerm.
Asus Zenbook UX305 er en syltynn ultrabook med skarp skjerm. ASUS
Zenbook UX305 kjører Windows 8.1, har 128 eller 256 GB SSD, USB 3.0, SD-kortleser, micro-HDMI og 802.11ac, skriver Anandtech.com.

Asus har ikke sagt så mye mer. Pris og tilgjengelighet er ikke annonsert. Vi vil tro at den ligger i omtrent samme prisleiet som forgjengeren, UX301. Den koster i dag rundt 15000 kroner.

Les også: Slik er Asus' versting-ultrabook i glass

Zenwatch

Alle vil ha en bit av smartklokkemarkedet, og nå hiver Asus seg på med sin Zenwatch.

Asus har gjort seg flid med designen, for denne ser gjerne hakket mer klassisk ut enn en de fleste smartklokkene som er lansert til nå. Klokken er laget i rustfritt stål, har en avrundet form med buet glass over skjemen, og reim laget av italiensk lær.

Siden dette er en smartklokke kan du selvsagt velge klokkeskjermen som du liker best. Om du ikke finner mobilen din kan du dunke to ganger på skjermen for å få den til å ringe. Klokken kan også fungere som søker til mobilkameraet ditt. Om du vil avvise en innkommende samtale kan du bare legge hånda di over klokken.

Zenwatch kjører Android Wear, og har en pulsmåler under skjermen.
Zenwatch kjører Android Wear, og har en pulsmåler under skjermen. ASUS
Som blant andre Samsung har Asus også bygget inn en pulsmåler. Denne kan kun måle pulsen din ved at du legger fingeren under skjermen, så kontinuerlig pulsmåling er ikke mulig. Det er vel heller ikke giret mot trening, da Asus markedsfører det som en måte å finne ut hvor avslappet du er på. Klokken kan dog telle steg og beregner kaloriforbruket ditt gjennom dagen.

Les også: – Apple skal lansere flere smartklokker

Zenwatch er ikke vanntett, men beskyttet mot vannsprut, slik at du ikke trenger å ta den av før du vasker hendene.

Utover disse funksjonene og designen, skiller ikke Zenwatch seg stort fra Dette er de nye Google-smartklokkene . Det betyr at du kan bruke Google Maps, sjekke kalenderen, få varsler og installere andre apper på telefonen som kan koble seg mot klokken.

AMOLED-skjermen måler 1,63 tommer og har 320 x 320 pikslers oppløsning. Klokken drives av en 1,2 GHz tokjernet Snapdragon-brikke, 512 MB RAM og 4 GB lagringsminne.  Batteriet skal vare mer enn én dag.

Zenwatch fungerer med alle telefoner med Android 4.3 eller nyere.

Asus skal ha 199 euro for den. Det vil si rett over 1600 kroner, uten at det er sikkert at dette blir prisen i Norge. Asus forteller oss at de ikke har noen dato for lansering her til lands, ei heller noen eksakt pris.

Les også:

– Like bra som iPhone og Galaxy, bare billig

Samsungs nye Note har en knekk i skjermen

Her er Sonys nye flaggskip-mobil  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.