ARKIVNYHETER

To E 6-bruer i Finnmark på anbud

De to sirklene markerer Kvenvikelva og Kvenvikmoen bruer. De blir åpnet for trafikk når ny E 6 mellom Kvenvik og Møllenes blir ferdig i september 2012.
De to sirklene markerer Kvenvikelva og Kvenvikmoen bruer. De blir åpnet for trafikk når ny E 6 mellom Kvenvik og Møllenes blir ferdig i september 2012. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
29. apr. 2010 - 22:34

Parsellen Kvenvik-Møllenes inngår i strekningen Alta-Storsandnes som er under utbedring. Prosjektet er inndelt i 7 parseller. Mellom Kvenvik og Møllenes er det 4 550 meter. Det er ca. 6 km kortere enn dagens E 6. Ingen av de andre 6 parsellene blir nevneverdig kortere når utbedringen er fullført.

Årsaken til innkortingen er en 292 meter lang bru som skal bygges over Kåfjorden. Den jobben lyses ut om ikke lenge. I første omgang er det to mindre bruer som skal bygges.

Begge er betongplatebruer med tre spenn. Kvenvikelva bru er 52 meter lang og 9,58 meter bred. Kvenvikmoen bru er to meter kortere. Den har varierende bredde fordi den ligger like ved et kryss. 1 350 kbm betong og 350 tonn armering vil gå med til å bygge de to bruene.

I følge overslaget vil det koste 240 millioner kroner å oppgradere E 6 mellom Kvenvik og Møllenes til stamvegstandard. Jobben blir fullført i september 2012.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.