BRUER

To drept og 15 skadet da fagverksbru kollapset i Colombia

Brua var inspisert og funnet i orden bare tre måneder før den kollapset.

CrTo mennesker omkom og 15 ble skadet da stålbrua kollapset i Cocolobia nylig.
CrTo mennesker omkom og 15 ble skadet da stålbrua kollapset i Cocolobia nylig. Foto: Andres Quintero/NTB
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. apr. 2023 - 12:02

Nå gransker lokale myndigheter hva årsaken kan være til at veibrua som over La Vieja-elven i kommunen La Tebaida i Colombia, kollapset 12. april. Ulykken tok livet av to politimenn, mens  15 personer ble skadet i brukollapsen

Ifølge Colombias National Infrastructure Agency (ANI) ble brua bygget i 1984 og hadde blitt regelmessig inspisert, med den siste inspeksjonen utført for tre måneder siden. Ingen bekymringer ble rapportert på det tidspunktet angående driften og kapasiteten til strukturen.

Brua er bygget i stål, som en fagverksbru, en velkjent byggeteknikk som er mye brukt her hjemme, blant annet på Tretten bru, trebrua som kollapset i august i fjor.

En uttalelse fra byrået lyder: «På vegne av ANI evaluerer intervensjonsteamet og konsesjonæren samtidig årsakene som kunne ha forårsaket denne kollapsen.

Landets nasjonale infrastrukturbyrå, ANI, holder også mulighetene åpne for at kollapsen kan ha vært forsettlig. Columbianske geriljagrupper har vært kjent for å målrette oljerørledninger, offentlig infrastruktur og politibygninger, som en del av en pågående politisk konflikt i landet.

MS Dali har plass til over 9000 TEU (20 fots containere). Ingen av mannskapet ble skadet, men seks arbeider på brua falt i vannet og omkom da brua kollapset. Tre store kraner i er i gang med å fjerne brua.
Les også

Brukollapsen i USA: Kongsberg-utstyr på containerskipet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.