NYHETER

To drept etter bru-kollapsen i Trondheim

To personer omkom og ni ble skadet etter brukollapsen i Trondheim onsdag.

 En person er onsdag kveld bekreftet omkommet og en er fortsatt savnet etter bruulykken i Trondheim. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
En person er onsdag kveld bekreftet omkommet og en er fortsatt savnet etter bruulykken i Trondheim. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Bilde: Tor Aage Hansen, Scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. mai 2013 - 15:14

En anleggsarbeider i 50-årene fra Nord-Trøndelag, ble natt til torsdag funnet omkommet i betongmassene etter den tragiske arbeidsulykken på en bru ved Leangen i Trondheim onsdag ettermiddag.

Den andre omkomne, en kvinne i 30-årene, ble funnet i bilen som ble begravet under brua. Stillasjen, som holder brua oppe i forbindelse med byggingen av den, ga etter i forbindesle med betongarbeidene.

Til sammen ni skadde personer ble fraktet til St. Olavs Hospital for behandling etter kollapsen. Sju ble onsdag kveld utskrevet, mens to fortsatt er på sykehuset, ifølge adressa.no.

 

Knakk på midten

Hendelsen skjedde i 14.30-tida onsdag ettermiddag på en bru under arbeid over Haakon VII gate ved Ikea i Trondheim. Politiet fikk melding om at deler av ei bru under bygging har falt sammen på Leangen i Trondheim, og alle redningsetatene var raskt på plass.

Bygningsarbeidere jobbet med betongarbeider da brua knakk på midten og falt sammen.

 

Planlagt ferdig til høsten

Brua bygges som en del av fv 706 Innherredsvegen, som krysser over Håkon VII gate. Arbeidene er en den av den store pågående vegpakken på E6 Trondheim - Stjørdal.

Hovedentrepreenør er Reinertsen as, et oppdrag de fikk som totalentreprise for 235 mill.kroner. Byggetiden for prosjektet er februar 2012- juni 2014, mens vegåpningen opprinnnelig var planlagt til senhøsten 2013.

 

Tidligere brukollapser

Det er ikke første gang at bruer knekker sammen i forbindelse med bygningsarbeider:

  • 2008: To arbeidere mistet livet og tre ble skadd da en jernbanebru under bygging raste sammen utenfor Härnösand nord i Sverige. En del av den 770 meter lange jernbanebrua som er under bygging over Älandsfjorden, raste sammen.
  • 1991: Samme året knekker både Korsegården bru og Menstad bru sammen under bygging. Også her var det stillasjen som sviktet i forbindelse med betongarbeider.

 

Vegvesenet bistår

Statens vegvesen sier at de stiller alle nødvendige ressurser til rådighet for å bistå politiet og Arbeidstilsynet i etterforskningen av kollapsen av nye Rotvollhaugen bru i Trondheim..

- Dette er en tragisk ulykke som preger oss alle i Statens vegvesen, sier avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen.

 

Les også:

Koster 500 milliarder å oppgradere veinettet  

Oslo har blant de verste ettermiddagsrushene i Europa  

Slik vil de bygge hurtigtog på stylter  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.