NYHETER

To bruer til Gran & Ekran

Gran & Ekran fra Inderøy i Nord-Trøndelag har fått en brujobb i nabolaget. Vegvesenet har har underskrevet en kontakt med trønderne om bygging av to overgangsbruer på prosjektet E 6 Steinkjer. Kontraktsummen er 10,66 millioner kroner.

Vistbrua (til høyre) og Lænnbrua skal bygges av Gran & Ekran fra Inderøy. Lænnbrua erstatter en planovergang mellom riksveg 761 og Nordlandsbanen. Vegvesenet har prosjektert begge bruene selv.
Vistbrua (til høyre) og Lænnbrua skal bygges av Gran & Ekran fra Inderøy. Lænnbrua erstatter en planovergang mellom riksveg 761 og Nordlandsbanen. Vegvesenet har prosjektert begge bruene selv. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
14. juli 2008 - 13:23

Den ene brua går over E 6. Den ene har fire spenn og en lengde på 41 meter. Den andre er 32 meter lang med tre spenn. Den går over Nordlandsbanen og erstatter en planovergang. Begge bruene inngår i riksveg 761.

Bruene skal bygges på Vist som er det sørlige endepunktet for siste etappe i prosjektet. Mellom Vist og Løsberga like utenfor Steinkjer sentrum blir den gamle E 6 erstattet med en fire-feltsveg. Den gamle vegen har direkte avkjørsler og er åpen for all slags trafikk. Den nye får motorvegstandard, men ikke motorvegstatus.

Parsellen Vist-Løsberga er 6,3 km lang. 5,4 km får fire felt, på de siste 900 metrene blir den gamle to-feltsvegen oppgradert.

Ennå gjenstår det to kontrakter å underskrive på dette anlegget. En stor rasteplass har nylig vært ute på anbud. Oppdraget omfatter også beplantning på hele parsellen Vist-Løsberga. Bare lokale entreprenører ga pris. Lavest ligger Kurt Bye fra Steinkjer med et anbud på 3,883 millioner kroner. Siste oppdrag gjelder bygging av en 100 meter lang gangbru. Den lyses ut like etter ferien.

Vegen mellom Vist og Løsberga skal fullføres neste sommer, men nå er det ikke mye som gjenstår. 3,4 km ble tatt i bruk 11. juli. Det skjedde i forbindelse med at E 6 ble gjenåpnet etter å ha vært stengt i 11 dager av ras ved Løsberga.

Parsellen Vist-Løsberga ligger sør for Steinkjer sentrum. Den vil koste 425 millioner 2008-kroner, i følge siste kostnadsoverslag. Prosjektet E 6 Steinkjer omfatter hele den 12 km lange strekningen mellom Vist og Selli nord for sentrum. Arbeidet ble igangsatt i januar 2002. Når det avsluttes neste år, er det investert 1,056 milliarder 2008-kroner på prosjektet. Hele beløpet dekkes over statsbudsjettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.