IKT

To Be or not to Be

6. sep. 2001 - 08:43

På mange måter representerer Palm og Be motsatte poler. Palm har i løpet av de siste åtte årene opparbeidet seg lederplassen blant PDA-er. Be, derimot, som ble startet av den eksentriske Jean-Louis Gassée fra Apple, har siden 1990 aldri hatt noen suksess i markedet. Riktignok har selskapet hele tiden hatt en fenomenal teknologi, og som multimedia operativsystem lå de langt foran sine konkurrenter. Problemet var at alle plassene var opptatt. PC-ene hadde Windows, og Apple-maskinene hadde Mac OS.

I 1996 var Be på nippet til å bli kjøpt av Apple, men prisen var for høy. Gassée ville ha 200 millioner dollar. Det ville ikke Gil Amelio betale, så han kjøpte Next i stedet, for 400 millioner dollar, og fikk Steve Jobs med på kjøpet.

Be kunne blitt valget for alle som ikke liker Bill Gates, men den rollen er det Linux som har fått, og Be har fortsatt livet i skyggenes dal.

Om overtakelsen av Be er nok til å stoppe Palms tilbakegang i markedet, får tiden vise. For tiden er det Compaqs iPAQ med Microsofts PocketPC operativsystem som nyter suksess. (orv)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.