To av tre nettbrett var en Ipad

To av tre nettbrett var en Ipad
ØKER RASKT: Antallet nettbrett som blir sendt ut fra fabrikkene overgår nå antall utsendte mini-pc-er. Bilde: Stein Jarle Olsen

Nettbrett-leveransen gikk opp 112,5 prosent i andre kvartal av 2011, melder markedsanalyseselskapet ABI Research. De forbigår dermed mini-pc-ene, i antallet som sendes ut fra fabrikkene.

Nettbrett øker, mini-pc synker

Ipad står for den største andelen av de utsendte nettbrettene: 68 % av nettbrettene som ble sendt ut var en Ipad-modell.

Nettbrettene økte sitt antall leveranser fra 6.4 millioner til 13.6 millioner i andre kvartal, mens leveransen av mini-pc-ene sank fra 8.4 millioner til 7.7 millioner.

To ulike segmenter

– Dette er en trend vi ikke forventer vil endre seg, sier Jeff Orr, avdelingsdirektør for mobilteknologi i ABI Research.

Han understreker at det dreier seg om to forskjellige segmenter og at det dermed ikke er mulig å si at nettbrettene tar direkte over for mini-pc.

– Men det viser at det er et skifte mot den mest interessante anordningen.

Nybegynnere velger nettbrett

Han mener det kan være flere årsaker til at nettbrettene øker så mye som de gjør.

– Nettbrettene blir ansett som brukervennlige, sammenliknet med brukergrensesnittet til mus og tastatur på en mini-pc, sier Orr.

– Det kan også være at de som har unngått pc fordi de opplever det som vanskelig å bruke, nå ser på nettbrettene som en enkel måte å komme i kontakt med internett.

ABI forventer at antallet nettbrett som leveres fra fabrikkene i 2011 vil være 60 millioner, mot 30 millioner for mini-pc-ene.

Les også: Nå kommer proffbrettene

– Folk flest har ikke råd til en PC til 1000 dollar

TEST: Nettbrett

Les mer om: