IT

To av fem får ikke bruke Facebook

To av fem får ikke bruke Facebook på jobben, og to av tre mener jobbens IT-regler er gammeldagse.
To av fem får ikke bruke Facebook på jobben, og to av tre mener jobbens IT-regler er gammeldagse. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
23. nov. 2010 - 12:52

En ny undersøkelse utført av IT-selskapet Cisco i 13 land viser at to av fem arbeidstakere ikke har tilgang til Facebook på jobben.

En av tre har ikke tilgang til Twitter, mens en av fire ikke får sende private e-poster på jobben.

Trend

Det står i skarp kontrast til hva arbeidstakerne selv synes. Hele to av tre synes sosiale medier bør være lov også på jobb.

– Vi ser en økende trend til at bedrifter bruker sosiale medier i sin kommunikasjon med kunder. Da er det litt ironisk at såpass mange bedrifter hindrer de ansatte i å bruke Facebook og Twitter i arbeidstiden, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, i en pressemelding.

Forventer

To av tre svarer at bedriftens IT-regler har gått ut på dato, og at de forventer å ha tilgang til jobbinformasjon når og hvor som helst.

Over to av fem sier at de bryter bedriftens regler for å få tilgang til applikasjoner de trenger i jobben og dermed jobbe mer effektivt.

– Dagens arbeidstakere ønsker å jobbe når som helst og hvor som helst, med hvilken som helst applikasjon og uansett utstyr. De vil ha ubegrenset tilgang til informasjon, enten de er på jobb eller hjemme. Undersøkelsen viser tydelig at mange bedrifter ikke har tilpasset seg det nye arbeidslivet og at de bør oppdatere sine IT-regler for å møte disse forventningene, sier Myrland.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.