NYHETER

To anbud på trebru i Ringebu

Ingen meldte sin interesse første gang Ringebu kommune ba om pris på en gangbru i tre i kommunesentret. Andre gangen gikk det bedre. To anbud kom inn. Det laveste er på 10,598 millioner kroner.

Ved andre utlysning fikk Ringebu kommune to anbud på bygging av denne brua. Det laveste er gitt av BMO Entreprenør. (Ill: Rambøl)
Ved andre utlysning fikk Ringebu kommune to anbud på bygging av denne brua. Det laveste er gitt av BMO Entreprenør. (Ill: Rambøl)
15. okt. 2013 - 06:42

Det er BMO Entreprenør fra Kongsberg som leder konkurransen. Veidekke vil ha 11,411 millioner for jobben. Prisene er høyere enn overslaget til Rambøll, som har prosjektert brua.

Når en utlysning ikke fører til anbud, er det vanlig å gjøre forandringer i konkurransegrunnlaget før neste utlysning. Ringebu kommune har valgt en annen strategi. Konkurransegrunnlaget er uforandret når det gjelder teknisk utførelse, men kommunen har tatt direkte kontakt med noen entreprenører for å vekke deres interesse. Det ga resultater.

Brua skal krysse elva Våla. Den får bare ett spenn, som blir 31 meter langt. Gangbanen blir 4,1 meter bred. Den skal bæres av en overliggende bue av limtre.

Den første anbudsfristen gikk ut 9. august. Den gangen tok byggherren sikte på å ta brua i bruk før året var omme. Den andre anbudsfristen gikk ut 14. oktober, men ny frist for ferdigstillelse går ikke ut før 1. august neste år.

Dette betyr ikke at entreprenørene har fått mye romsligere byggetid. Våla er en viktig ørretelv. Ørreten gyter om høsten, og eggene klekkes på senvinteren. For at ikke eggene skal ta skade, tillates ikke graving i elva før 15. april. Uten å kunne grave i elva kommer man ikke i gang med landkarene. Men siste ord er kanskje ikke sagt i denne saken. Ringebu kommune vil forsøke å få tillatelse fra fylkesmannen til å starte tidligere denne ene gangen.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.