BYGG

Tjuvstarter med elektronisk ID

Mona Strande
16. nov. 2007 - 15:00

Systemet, som NCC har utviklet i samarbeid med Vakt Service AS, benyttes i dag på to prosjekter: Rehabiliteringen av gamle Tandberg Data i Kjelsåsveien i Oslo, og byggingen av Ulset sykehjem i Åsane i Bergen.

Snart vil kompatible systemer også stå klare for dem som jobber med Nye Major på Majorstua i Oslo, og senketunnelen ved Oslo Havnelager.

Følg byggingen av Nye Major via vårt webkamera.

Enkelt og oversiktlig

Når de NCC-ansatte kommer på jobb, registrerer de seg med en RFID-brikke som inneholder den samme informasjonen som ID-kortene deres – i tillegg til mobilnummer. Når de går fra jobb holder de brikken foran den samme avleseren på nytt.

Systemet skal være kompatibelt med det nasjonale systemet som innføres neste år, og gir NCC full oversikt.

– Nå har vi full kontroll på mannskapslistene, med rapportering til byggherren om hvem som er på byggeplassen til enhver tid, sier personalkonsulent Ole Kristoffersen i NCC.

Øker sikkerheten

Han mener systemet ikke bare bidrar til bedre oversikt, men også økt sikkerhet.

– Ved en ulykke vil den HMS-ansvarlige med et tastetrykk kunne sjekke hvem som er eller har vært på byggeplassen. Dersom noen har glemt å registrere seg ut ved dagens slutt, åpner systemet for SMS-varsling – så vi kan informere den aktuelle arbeidstakeren via SMS, og han kan registrere seg ut ved å besvare sms-en, forklarer Kristoffersen.

Sentralisert system

Systemet sender informasjon trådløst via en GPRS-løsning, og de ansattes personlige RFID-brikke sitter i et SIM-kort som kommuniserer med en sentral database.

– Dette er kjempeenkelt – og veldig besparende for oss ute på byggeplassene. Vi har nå kvittet oss helt med de gamle håndskrevne listene på byggeplassene hvor systemet er innført, sier Kristoffersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.