T2

Tjener millioner på iPhone-spill

Stein Jarle Olsen
17. feb. 2009 - 14:29

– Hadde det ikke vært for skatten, hadde jeg vært millionær allerede, sier spillutvikler Ethan Nicholas til teknobloggen Wired.

Gratis-stunt

Han snakker selvfølgelig i dollar, og dem har han rakt inn 600.000 av allerede - på kun én måned.

Spillet han laget, iShoot, er et artilleri-spill med en rekke ulike våpen. Spillet ble lansert allerede i oktober, men da var responsen laber.

I januar laget Nicholas derfor en gratisversjon av spillet, kalt iShoot Lite, hvor han samtidig reklamerte for fullversjonen, som koster 3 dollar.

260 000 kroner dagen

2,4 millioner mennesker lastet ned gratisutgaven, og av dem lot 320.000 seg friste til å betale for fullversjonen.

Dagen han nådde toppen på Apples App Store med iShoot Lite, tjente han 37.000 dollar, rundt regnet 260 000 kroner med dagens kurs.

Barnepike

Samme dag sa Nicholas opp ingeniørjobben i Sun Microsystems.

– Jeg kommer ikke til å bli millionær den neste måneden, men jeg blir sjokkert om det ikke skjer før utgangen av året, sier han til Wired.

Foreløpig har ikke Nicholas og familien gjort noen livsstilsendringer som følge av den raske rikdommen. Første steg skal imidlertid være å hyre en barnepike.

Les også: Laget iPhones beste tv-guide

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.