INDUSTRI

Tjener godt på salg til US Army

Våpenstasjon fra Kongsberg Defense & Aerospace
Våpenstasjon fra Kongsberg Defense & Aerospace Bilde: CAMILLA AADLAND
Trond Gram
24. okt. 2008 - 09:43

Om finanskrisen har slått inn på regnskapene til Kongsberg Gruppen, har det i alle fall ikke vist seg i regnskapene så langt i år.

Driftsinntektene i årets ni første måneder økte med 27 prosent i forhold til samme periode i fjor til 7,6 milliarder kroner. Driftsresultat endte på 803 millioner, opp fra 576 millioner i fjor.

Høy ordreinngang

Selskapet kan også rapportere om god ordreinngang og kunne bokføre nye ordrer for totalt 11,9 milliarder kroner frem til 30. september. Ordrereserven er på hele 17,1 milliarder.

– Ordrereserven i begge forretningsområdene i konsernet er historisk høye. Dette gir et godt grunnlag for videre vekst, skriver selskapet i en børsmelding.

Både Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence & Aerospace fortsetter å vinne kontrakter i et sterkt konkurranseutsatt marked.

Ser lyst ut fremover

Mye av resultatframgangen kan tilskrives ordreinngang knyttet til våpenstyringssystemet CROWS som det amerikanske forsvaret har kjøpt til flere av sine pansrete personellkjøretøy. Systemet tillater personell å fjernstyre takmonterte maskingevær.

Men gode tider til tross, trøbbelet i finansmarkedene gir likevel sitt lille innhogg i regnskapene. Svekkelsene i aksjemarkedet gjør at konsernet må nedskrive verdien av finansielle investeringer med 114 mill. kroner.

Selv om nedturen er i ferd med å ramme næringslivet med full fart, ser ikke det ut til å skape utrygg fremtid for Kongsberg. Selskapet melder om fortsatt høy aktivitet i Kongsberg Maritimes markeder og Kongsberg Defence & Aerospace forventer fortsatt høy ordreinngang og aktivitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.