T2

TiVo kommer til Norge

TiVo-dekoderne er både avanserte og brukervennlige. Nå finner de veien til Norge.
TiVo-dekoderne er både avanserte og brukervennlige. Nå finner de veien til Norge. Bilde: TiVo
Stein Jarle Olsen
19. nov. 2010 - 13:31

TiVo er en særdeles sterk merkevare i USA, og på samme måte som å "google" nærmest kan omfatte alle mulige nettsøk, er TiVo på mange måter blitt ordet som gjelder for alle former for PVR-dekodere i USA.

Enerett

Nå er TiVo på vei til Norge. Canal Digital har nemlig inngått en eksklusiv avtale med TiVO om levering av tjenester til avanserte dekodere med opptaksfunksjon.

Selskapet får enerett i en periode for dekodere med TiVo-tjenester i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Det er meget stor konkurranse i det nordiske TV-markedet. Det betyr at Canal Digital må tilby best innhold og ha de beste brukeropplevelsene. TiVo er verdensledende innenfor avanserte TV-tjenester, og har satt en standard for hele bransjen hva såkalt brukergrensesnitt angår. TiVo sine innovative løsninger vil være svært viktige for oss for å holde markedsposisjonen, og for Canal Digitals parabol-kunder betyr det at de vil få tilgang til TV-markedets trolig mest avanserte dekoder, sier adm. direktør Christian Albech i Telenor Broadcast Holding, som eier Canal Digital-selskapene, i en pressemelding.

TiVo-boksene gir deg mulighet til å søke etter innhold baserte på en rekke parametre, for eksempel skuespiller.

Brukervennlig

De følger opp med litt selvskryt:

"TiVo var først ute med å lansere dekodere med PVR-funksjon (Personal Video Recording), og er verdensledende på brukervennlighet der seerne lett kan navigere mellom vanlig TV-innhold og innhold levert via web til TV-apparatet. TiVo gjør det også mulig for seerne å finne og spille inn programmer som passer deres interesser etter tittel, skuespiller, regissør, kategori, eller søkeord. TiVo løsningen har også en rekke funksjoner for deling av innhold i et hjemmenettverk."

– Canal Digital har en meget sterk posisjon i Norden. Vi ønsker å ekspandere utenfor USA, og er svært glade for å kunne samarbeide med en så sterk aktør i et meget spennende marked, sier Tom Rogers, President og CEO i TiVo Inc.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.