KRAFT

Titusener demonstrerte mot atomkraft

MOT ATOMKRAFT: Mellom 40.000 og 100.000 demonstrerte i Berlin lørdag mot den tyske regjeringens planer om å forlenge levetiden til de tyske atomkraftverkene med opp til 15 år.
MOT ATOMKRAFT: Mellom 40.000 og 100.000 demonstrerte i Berlin lørdag mot den tyske regjeringens planer om å forlenge levetiden til de tyske atomkraftverkene med opp til 15 år. Bilde: Reuters
19. sep. 2010 - 12:23

Arrangøren sier protestaksjonen er den største i sitt slag siden Tsjernobyl-katastrofen i 1986 og anslo at 100.000 mennesker hadde funnet veien til regjeringskvartalet i Berlin.

Vil forlenge levetiden

Ved starten av den fredelige demonstrasjonen anslo politiet at 40.000 mennesker var møtt fram, men nektet senere å oppgi oppdaterte tall.

Tysklands statsminister Angela Merkel kunngjorde nylig at regjeringen har planer om å forlenge levetiden for de fleste av landets atomkraftverk.

Folket imot

Merkels forgjenger Gerhard Schröder fastslo i sin tid at de fleste av kraftverkene skulle legges ned innen 2020, men den nåværende regjeringens planer innebærer at mange av de upopulære atomkraftverkene blir i drift til etter 2030.

Meningsmålinger har gjentatte ganger vist at store deler av den tyske befolkningen er imot å forlenge kraftverkenes levetid, og Merkel må også overbevise opposisjonspolitikerne i nasjonalforsamlingen før planene blir vedtatt. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.