INDUSTRI

Tips oss om teknologibragder - vinn en MacBook

Hvem fortjener prisen?

Vinn en MacBook: - Vi vil høre om alt fra spennende teknologi på vei opp, eller etablert teknologi brukt på en ny måte, sier Jan M. Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad. Nominerte kandidater til Norwegian Tech Award er med i trekningen om Apples siste MacBook (256 GB).
Vinn en MacBook: - Vi vil høre om alt fra spennende teknologi på vei opp, eller etablert teknologi brukt på en ny måte, sier Jan M. Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad. Nominerte kandidater til Norwegian Tech Award er med i trekningen om Apples siste MacBook (256 GB). Bilde: Jannicke Nilsen
28. aug. 2015 - 09:18

Hvem fortjener Norwegan Tech Award? Kjenner du til et selskap som fortjener å sole seg i glansen av prisen, eller som har løst et problem som betyr noe for teknologi og samfunn?

Teknisk Ukeblad har fått inn en rekke forslag til vinnere, etter at vi før fellesferien ba leserne om innspill til kandidater. Men vi vil ha flere forslag!

Nå er du med i trekningen om en av Apples siste MacBook til en verdi av 12.590 kroner, dersom du gir oss innspill om prosjekter eller bedrifter som vi ender opp med å nominere til Norwegian Tech Award 2015. Lesere som allerede har kommet med innspill er også med i trekningen.

Les også: Oppfinnelsen gjorde gründerne en halv milliard rikere

Varig endring

Selv om vi er dyktige og har god oversikt over hva som rører seg, vet vi ikke alt. Vi har mange kyndige lesere der ute som kan mer enn oss. De vil vi høre fra nå, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad Media.

Moberg mener en teknologipris som Norwegian Tech Award er viktigere enn noen gang.

Oljeprisen er nede på 40 dollar. Dette er sannsynligvis ikke et blaff, men en varig strukturendring for nasjonen. Vi kan ikke lenger regne med å leve i en strøm av «melk og honning». Skal vi opprettholde levestandarden er vi avhengig av nye verdiskapende produkter og teknologier. Derfor er det viktigere enn noen gang å få innspill fra våre kunnskapsrike lesere. Også innen olje- og gass, selvfølgelig, selv om vi som nasjon nå virkelig trenger å jobbe med å få frem alternative inntektskilder til petroleumsvirksomheten, sier Moberg.

Denne næringen eksporterte for 8 milliarder: Denne næringen eksporterte for 8 milliarder - kan den ta av i Norge?

God begrunnelse

Forslag til kandidater til hovedprisen Norwegian Tech Award sendes senest 15. september sammen med en god begrunnelse og beskrivelse til redaktør tormod.haugstad@tu.no.

Vi vil ha godt begrunnede forslag fra våre kompetente lesere. Norwegian Tech Award vil finne sted mange år framover. Dersom man leverer en god kandidatbeskrivelse i år, kan denne bli med i vurderingen i flere år framover, poengterer Moberg.

Norwegian Tech Award deles ut på Oslo Kongressenter 15. oktober, under den nye konferansen med samme navn. Samtidig deles prisene Årets teknologileder og Årets hederspris ut.

Vi tar i mot innspill til hedersprisen og teknologilederprisen også, men det viktigste for oss er å få innspill til Norwegian Tech Award. Det er kandidatforslag til hovedprisen som kan bli premiert med en MacBook, presiserer Moberg.

Les også: Dette blir vinnerne i fremtidens arbeidsmarked

Bjørseth kommer

Norwegian Tech Award arrangeres i samarbeid med Teknisk Ukeblads eiere, Nito, Tekna og Polyteknisk forening. Temaet for konferansen er hvordan teknologi kan bidra til å løse utfordringer i framtiden.

Siste tilskudd blant foredragsholderne er Alf Bjørseth, seriegründer av en rekke høyteknologibedrifter.

I tillegg kommer Hege Skryseth fra Kongsberg Gruppen, professor i nanoteknologi Maria Strømme fra Uppsala universitet og Johan Brand, medgründer i fjorårets vinnerbedrift Kahoot! Blant en rekke andre.

Se hele konferanseprogrammet og meld deg på her.

Les også: Norsk spillsensasjon fra 300.000 til 16 millioner brukere på ett år

De gode eksemplene

Moberg tror det finnes solskinnshistorier, selv om oljenasjonen Norge er inne i en bølgedal.

Ikke alle selskaper lider under dalende oljepris. Kronekursen har falt, slik at eksportnæringen går bedre. Det er viktig for oss å engasjere leserne i å løfte fram disse, selv om vi selv også har god oversikt, sier han.

Norwegian Tech Award skal gis til en god, norsk ingeniørmessig løsning, et prosjekt eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem. Prosjektet bør være konkret og igangsatt, men ikke nødvendigvis fullført.

Vi vil høre om stort og smått. Alt fra spennende teknologi som er på vei opp, til etablert teknologi som kanskje brukes på en ny måte eller gjøres mer effektivt. Vi ekskluderer ingenting, men appellerer heller til oppfinnsomhet, sier Moberg.

Mistet oljejobben: Mistet oljejobben, fikk langt høyere lønn i kommunen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.