SAMFUNN

Tinglysing til Kartverket

- Dette er blitt lagt merke til i mange land, sier sjefen for Statens kartverk, Knut Flåthen.

Tinglysingsfunksjonene for Ringerike og Asker og Bærum er allerede overført til Kartverket, og resten av distriktskontorene skal overføres til Hønefoss over en treårsperiode. Til sammen regner Kartverket med at dette vil øke antall ansatte med opptil 130 personer.

Samtidig betyr det en rasjonalisering på rundt 100 årsverk fra dages distribuerte tinglysing. Helt fornøyd er Flåthen likevel ikke.

Han mener at Jordskifteverket også er en naturlig del av det nasjonale geografiske datasystemet og at samfunnet ville oppnå et bedre og billigere tjenestenivå ved å håndtere denne funksjonen på samme sted.

- Sikring av rettigheter gjennom tinglysing er helt avgjørende for et godt fungerende samfunn. Ved å overfør de over 80 ulike tinglysingskontorene til Kartverket, håper vi å forbedre tjenestenivået og samtidig rasjonalisere tjenesten, sier statssekretær i Justisdepartementet, Jørn Holme .

Utfordringen for Kartverket er at de nå må behandle paragrafer på samme måte som de hittil har behandlet koordinater. I tillegg øker pengestrømmen fra 600 millioner kroner årlig til 5,5 milliarder, og dokumentstrømmen tidobles til en million årlig.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.