INDUSTRI

Tinfos blir fransk

Eramet Smelteverket i Porsgrunn ble etablert i 1913 og ligger ved Hydro Porsgrunn industripark. I Porsgrunn bor det ca 30.000 innbyggere, og ERAMETs avdeling i Porsgrunn har 215 ansatte. Foto: Eramet
Eramet Smelteverket i Porsgrunn ble etablert i 1913 og ligger ved Hydro Porsgrunn industripark. I Porsgrunn bor det ca 30.000 innbyggere, og ERAMETs avdeling i Porsgrunn har 215 ansatte. Foto: Eramet Bilde: Eramet
Tore Stensvold
16. apr. 2008 - 11:39

Ifølge både Tinfos og Eramet passer de to selskapene godt sammen.

Eramet er allerede godt etablert i Norge.

Store blir større

Franskmennene eier mangansmelteverkene i Sauda og i Porsgrunn. Tinfos-kjøpet kobles til de to virksomhetene.

Med oppkjøpet av Tinfos' mangansmelteverk i Kvinesdal vil det dannes et ledende miljø i Norge for denne typen virksomhet.

Miljøinvestering

Eramet framhever at Tinfos ved smelteverkene i Sauda og Porsgrunn har investert mye i miljø- og produktivitetsforbedringer.

Ifølge en pressemelding fra Tinfos og Eramet, er det forventet at det kombinerte selskapet vil forbedre sin konkurranseposisjon og tåle den økte globale konkurransen. Oppkjøpet vil også sikre tilgang på manganmalm mange år framover. Eramet er en av verdens ledende produsenter av høykvalitets manganmalm.

Ved et oppkjøp av Tinfos vil Eramet styrker sin posisjon innenfor Mangan med Tinfos-kjøpet. Eramet mener at de andre Tinfos-virksomhetene representerer interessante muligheter for videre vekst. Ikke minst vil oppkjøpet tilføre Eramet betydelig kompetanse på mange viktige områder, særlig innenfor selskapets Titan- og råjernsvirksomhet samt Tinfos internasjonale handelsvirksomhet.

Eramet må betale ca. 4,5 milliarder kroner for Tinfos AS. Eramet overtar hele virksomheten i Tinfos-konsernet, bortsett fra 60 prosent av eierskapet i kraftvirksomheten på Notodden.

Eramet:

Eramet er et børsnotert fransk industrikonsern med virksomhet som hovedsakelig knytter seg til gruvevirksomhet og metallurgisk industri. Konsernet er en av verdens ledende produsenter av nikkel, mangan og spesialstål, opplyses det i en pressemelding. Konsernet har om lag 15.000 ansatte i over 20 land. Eramet hadde i 2007 en omsetning på EUR 3.792 millioner (NOK 29.957 millioner) og et driftsresultat på EUR 1.196 millioner (NOK 9.448 millioner). Selskapet er børsnotert i Paris og har en markedsverdi på EUR 13,1 milliarder per 14. april 2008.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Tinfos AS:

Tinfos' og Eramets virksomheter i Norge vil utfylle hverandre på en meget god måte. Eramet har i dag virksomhet i Norge ved mangansmelteverkene i Sauda og i Porsgrunn. Disse smelteverkene har i løpet av de siste årene nytt godt av betydelige investeringer i miljø- og produktivitetsforbedringer. Med oppkjøpet av Tinfos' mangansmelteverk i Kvinesdal vil det dannes et ledende miljø i Norge for denne typen virksomhet. Det er forventet at det kombinerte selskapet vil forbedre sin konkurranseposisjon, noe som er meget viktig i en industri preget av sterk global konkurranse. Oppkjøpet vil også sikre tilgang på manganmalm mange år framover da Eramet er en av verdens ledende produsenter av høykvalitets manganmalm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.