NETTARKIV

Tine fikk Energipris

ENERGISPARER: TINE Meieriet Vest i Bergen, som så langt selv har spart rundt 10,5 GWh og ca. 4,2 mill kroner i energiutgifter, mottok tirsdag 16. mai prisen på vegne av konsernet.Administrerende direktør i Tine Meierier Vest, Leiv Arne Berge med prisen og Bård Bjerkaker fra Enova.
ENERGISPARER: TINE Meieriet Vest i Bergen, som så langt selv har spart rundt 10,5 GWh og ca. 4,2 mill kroner i energiutgifter, mottok tirsdag 16. mai prisen på vegne av konsernet.Administrerende direktør i Tine Meierier Vest, Leiv Arne Berge med prisen og Bård Bjerkaker fra Enova. Bilde: Enova
Anders J. Steensen
19. mai 2006 - 14:07

Å drive meierivirksomhet krever mye energi. Å redusere forbruket med 10 prosent på landsbasis, tilsvarer totalforbruket i en kommune som Kongsvinger.

– Potensialet for energisparing i norsk industri er enormt! Tine går foran på en forbilledlig måte, sier kommunikasjonsansvarlig i Enova, Bård Bjerkaker. – Vår visjon er at alle industribedrifter setter seg klare mål for energireduksjon slik som Tine har gjort.

Tine får prisen for sitt arbeid for å redusere energibruk og omlegging til fornybare energikilder i sine produksjonsanlegg. Konsernet satte seg tidlig mål om energireduksjon, og har gått i bresjen for energireduksjon i industrien.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Å redusere energiforbruket ble satt på dagsorden allerede tidlig på 90-tallet. I dag er alle de 50 anleggene i Tine-konsernet med i prosjektet. Målet er å redusere det spesifikke energiforbruket per produsert vare (kWh/veid produsert enhet) med 10 prosent innen utgangen av 2008. Inkludert sparing og omlegging til fornybare energikilder utgjør dette nær 80 GWh, noe som tilsvarer et gjennomsnittlig årlig forbruk for åtte av Tines meierianlegg, eller 4000 boenheter.

– Meieriindustrien og TINE vil fremstå som en lønnsom og miljøvennlig næring med rene produkter, rent miljø og miljøvennlig teknologi som karakteristiske trekk. Samarbeidet med Enova er en naturlig del av å oppnå dette. I tillegg til at vi med energisparende tiltak sparer miljøet vårt, er det også økonomisk gunstig, sier adm. dir. i TMV, Leif Arne Berge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.