NATURVITENSKAP

Timeout for Solobservatoriet

Daglig leder Knut Jørgen Røed Ødegaard ved Solobservatoriet på Harestua er lettet over at det ikke blir nedleggelse. I denne omgang.
Daglig leder Knut Jørgen Røed Ødegaard ved Solobservatoriet på Harestua er lettet over at det ikke blir nedleggelse. I denne omgang. Bilde: Yngve Vogt, UiO
Atle Abelsen
20. juni 2006 - 09:37

Fakultetsstyret til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på Universitetet i Oslo besluttet i går å søke flere samarbeidspartnere til Solobservatoriet. Vitensentrene er nevnt som ett av flere alternativer.

Daglig leder Knut Jørgen Røed Ødegaard ved Solobservatoriet er lettet over at styret ikke besluttet nedleggelse med en gang, men ønsker å søke andre løsninger først.

Enklere med sponsorer

– Å få inn flere eiere er en interessant løsning. Det kan gjøre det lettere å etablere samarbeid med kommersielle interesser og få inn sponsormidler. Slike ting er svært vanskelig på universitetet, sier han.

Ødegaard peker på den situasjonen Solobservatoriet har vært i lenge, som har medført at de ikke har fått utviklet staben slik de har ønsket.

– Flere av de som er tilknyttet Solobservatoriet går på overtid med hensyn til pensjonsalder. Når vi får avklart den videre driftssituasjonen kan vi begynne å bemanne opp, sier han.

Nytt bygg

Det foreligger også planer om å bygge et nytt bygg i tilknytning til Solobservatoriet. På forstadiet har det fått en kostnadsramme på tre millioner kroner.

– Selve driften skal gå i null, tror Ødegaard. Den endelige avgjørelsen skal etter planen fattes på det neste styremøtet i fakultetet, 18. september.

Hva sier du? Trenger vi Solobservatoriet?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.