MENINGER

Tiltaksløs klimamelding

VIL HEVE LØNNA: Utenlandske arbeidstakere bør ikke få lavere lønn enn norske kolleger. Risikoen er at norske velgere ikke lenger støtter fri flyt av arbeidskraft, noe som vil ramme industrien, argumenterer statsminister Jens Stoltenberg.
VIL HEVE LØNNA: Utenlandske arbeidstakere bør ikke få lavere lønn enn norske kolleger. Risikoen er at norske velgere ikke lenger støtter fri flyt av arbeidskraft, noe som vil ramme industrien, argumenterer statsminister Jens Stoltenberg. Bilde: ESPEN LEIRSET
Mona Sprenger
29. juni 2007 - 07:02

Norge har verdens mest ambisiøse klimapolitikk, forsikret statsminister Jens Stolteberg, da han sammen med SV og SP i forrige uke la fram regjeringens klimamelding. Åslaug Haga, Kristin Halvorsen og Helen Bjørnøy nikket og smilte. De var skjønt enige; dette er ambisiøst. Målet er å redusere utslippene i Norge med 13–16 millioner tonn CO 2 i 2020. Opp mot en tredjedel skal tas nasjonalt. Men hvordan skal det gjøres? At oljekjeler på sikt skal utfases og at det skal komme et forbud mot deponering av nedbrytbart avfall, er gammelt nytt. Partilederne kunne heller ikke fortelle Teknisk Ukeblad hvor store utslippskutt disse tiltakene faktisk representerer. Mange nye tiltak skal derimot vurderes og utredes.

– Vi kan ikke legge skjul på at dette er komplekst og krevende. Vi må ikke kaste blår i øynene på folk, men sette oss realistiske mål, sa Haga til Teknisk Ukeblad. Og i mens får vi tro på Jens når han garanterer at Norge skal nå sine mål og inviterer til et bredt klimaforlik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.