IKT

Tillatelse til satellittkommunikasjon

25. feb. 2001 - 08:28

Post- og teletilsynet har gitt Sait-Stentos datterselskap Sait Communications adgang til å drive formidling av satellittkommunikasjon til og fra norske skip. Sait Communications skriver i en pressemelding at de fungerer som et mellomledd mellom verdens teleoperatører og rederier.

I og med at fartøyer passerer forskjellige land, blir teleoperatører i mange land involvert i tele- og datatrafikken til og fra skipene. Alle fartøyer må derfor være registrert hos et selskap som formidler trafikken, ivaretar fakturering av rederier og sørger for betaling til teleoperatørene.

Det norsk-belgiske selskapet er størst i verden på dette område og er i dag akkreditert som formidler av slik teletrafikk i over 70 land. I tillegg har også Seychellene, som har tatt mål av seg til å registrere deler av verdensflåten under sitt flagg, nå gitt Sait-Stento adgang til å formidle satellittkommunikasjon mellom sine skip og de internasjonale teleoperatørene.

Sait Communications er i dag verdens største trafikkformidler på dette området. Selskapet har avtaler med en lang rekke teleoperatører rundt om i verden samt eiere og disponenter av over 6000 skip fra over 70 land.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.