Tilbyr tverrfaglige kompetanseteam innen miljøkrav i offentlige anskaffelser

Vaar Advokat og Vaar Consulting har inngått samarbeidsavtale med rådgivningsselskapet Asplan Viak. Sammen skal de bistå kunder ved regulatoriske krav til bærekraft og  ulike miljøaspekter ved offentlige anskaffelser.

Marte Gurijordet Paus Vadem, prosjektleder bærekraft Asplan Viak og Eivind Dahl Thoresen, partner og daglig leder i Vaar Consulting har signert samarbeidsavtale.
Marte Gurijordet Paus Vadem, prosjektleder bærekraft Asplan Viak og Eivind Dahl Thoresen, partner og daglig leder i Vaar Consulting har signert samarbeidsavtale. Foto: Asplan Viak
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. okt. 2023 - 12:05

Fra og med 1. januar 2024 skal oppdragsgivere som hovedregel vektlegge miljø med 30 % i alle anskaffelser etter den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesforskriften § 7-9.

– Økt fokus på miljø i offentlige anskaffelser, er et viktig tiltak for å sikre gode og bærekraftige leveranser. Sammen med Vaar vil vi kunne gi våre kunder gode råd om hvordan de best skal møte de nye miljøkravene, sier Lise Haaland Eriksen, divisjonsdirektør i en pressemelding fra Asplan Viak.

Singapore Airlines er det første flyselskapet som tar i bruk superjumboen A380 fra Airbus. Her takser flyet før avgang på jomfruturen 25. oktober fra Changi Airport i Singapore til Sydney i Australia.
Les også

Singapore: : Krever grønnere drivstoff for alle avganger

Skal biså med egnede tildelingskriterier

Sammen skal de to selskapene bistå kunder med å etablere egnede tildelingskriterier med tilhørende evalueringsmodeller, men også vurdere om det er grunnlag for å fravike hovedregelen.

– Det er viktig at offentlige innkjøpere setter eksempel. Sammen med Vaar ser vi fram til å hjelpe offentlige innkjøpere med å sette gode, målbare klima- og miljøkrav som bidrar til rettferdige konkurransevilkår og ikke minst, et bedre miljø, sier Jørgen Roberg, gruppeleder for bygg, energi- og miljø i Asplan Viak.

Bærekraftig samfunnsutvikling

Samarbeidet mellom Vaar og Asplan Viak er en forutsetning for å optimalisere anvendelsen av miljøbestemmelsen. Dette vil også sørge for at selskapene i felleskap bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling.

-Vi er selvsagt svært godt fornøyde med den nye avtalen med Asplan Viak. Her ligger det store muligheter på et område hvor begge parter har solide forutsetninger for å være i front gjennom tverrfaglig samarbeid, sier Eivind Thoresen, partner og daglig leder Vaar Consulting.

Entreprenørene fra Stjørdal ble lite fornøyd da de tapte et anbud i regi av Vegvesenet. Bildet ikke fra det aktuelle prosjektet og er kun ment som illustrasjon.
Les også

Mente de ble urettmessig avvist – klager på Vegvesenet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.