IT

Tilbyr teknologi fremfor kontanter

MER: Adm. dir. Ståle Risa i 24 Seven Office mener deres teknotilbud gir Mamut langt mer i kassa enn erstaningsbeløpet de har krav på.
MER: Adm. dir. Ståle Risa i 24 Seven Office mener deres teknotilbud gir Mamut langt mer i kassa enn erstaningsbeløpet de har krav på. Bilde: Johnny Syversen
Espen Zachariassen
4. juni 2010 - 13:26

I forrige måned ble 24 Seven Office dømt til å betale drøyt 12 millioner kroner i erstatning til Mamut-eide Active 24 for kontraktsbrudd.

Les mer her: Dømt til millionerstatning

Nå vil selskapet gjøre opp for seg ved at motparten får selge deres løsninger og beholde det meste av inntektene.

Det kommer frem i en børsmelding, der 24 Seven Office ønsker et forlik.



Tap

Mye av konflikten handler om tapte inntekter etter avtalebruddet. Nå kommer 24 Seven Office med det noe uvanlige forslaget om teknologi fremfor penger.

Selskapet tilbyr Mamut-konsernet å selge 24 Seven Office' systemer i 30 måneder, samt at de får beholde 60 prosent av omsetningen - mot 40 prosent i den opprinnelige avtalen.



Mer

Dette vil gi Mamut mye mer penger i kassa enn om motparten skulle gjøre opp for seg med kontanter.

- I følge tingrettens argumentasjon vil dette generere minimum 18 millioner kroner til Mamut-konsernet. Ifølge konsernets egen argumentasjon i dommen vil dette generere 87 millioner kroner, skriver direktør Ståle Risa i meldingen.



Slipper utviklingsjobb

Selskapet tilbyr også Mamut en evigvarende rett til å selge deres programvare mot den opprinnelige 40 prosentandelen av omsetningen.

- På denne måten slipper Mamut-konsernet også å investere i å utvikle den krevende SaaS-teknologien selv, skriver Risa.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Regner med ja

- Vi har registrert at veksten i Mamut-konsernet i de seneste kvartalene har stoppet opp og regner med at Hanoa vil takke ja til dette tilbudet og på den måten få tilbake både vekst og bedre lønnsomhet ved å selge 24SevenOffice produkter med høyere provisjon i forhold til det som var opprinnelig avtalt. Dette vil jo også være med på bidra vesentlig til å øke aksjonærverdiene til sine egne aksjonærer, sier Risa.



Truer med nye rettsrunder

Risa akter ikke å betale de 12 millioner kronene som tingretten har dømt selskapet til å betale.

Hvis Mamut ikke går med på forliket, kommer 24 Seven Office til å anke.

- Adm. dir. Eilert Hanoa har i media uttrykt et sterkt ønske om at 24 Seven Office ikke belaster rettsvesenet ytterligere med denne saken og vi håper vi med vårt forliksforslag kan slippe å gjøre nettopp dette, skriver Risa i sin melding.



- Uvanlig

Mamut er overrasket over initiativet fra motparten.

- Vi observerer at 24 Seven Office nok en gang er ”helt uenig med retten” etter at de opprinnelig saksøkte Active 24 for 200 millioner kroner og nå er dømt til å betale 12 millioner kroner for deres uberettigete heving av samarbeidsavtalen i oktober 2006, lyder kommentaren fra kommunikasjonsdirektør Knut Ekern hos Mamut.

- Dette er jo en høyst uvanlig børsmelding som kommer på et underlig tidspunkt. Basert på forliksforslaget fremsatt i meldingen, forstår vi det dithen at de vil anke erstatningsutmålingen fra Oslo tingrett. For øvrig har vi ingen ytterligere kommentarer til børsmeldingen, skriver Ekern i en e-post til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.