Tilbyr orden i uoversiktlige alarmer

Operatører på olje- og gassplattformer blir overveldet

Tilbyr orden i uoversiktlige alarmer
Arvid Halrynjo i Eldor tilbyr orden i uoversiktlige alarmer. Bilde: Joachim Seehusen

Det er ikke uvanlig at en hendelse på en plattform kan utløse opp til 200–300 alarmer. Det går mye tid og penger i form av nedetid til håndtere og forstå disse alarmene.

– Vi ser er at erfarne operatører slutter å se på alarmlisten ved større hendelser fordi den hjelper dem ikke til å prioritere riktig og få løst oppgavene, operatørerfaring og kjennskap til installasjonen er nødvendig for å forstå situasjonen sier Arvid Halrynjo, som leder dette arbeidet i Eldor AS.

Les om:  Overvåkingstjenesten går offshore

Han har nå klart et produkt kalt AlarmTracker. Det skal analysere alle alarmer i sanntid og deretter gruppere dem etter årsak med følgealarmer som underkategori. AlarmTracker skal kunne benyttes for alle tilgjengelige kontrollsystemer.

Målet er enkelt: det skal bli enklere for kontrollromsoperatøren å forstå situasjonen. Operatøren kan starte med tiltak for å komme raskest mulig opp i produksjon igjen.

– Prinsippet er ikke nytt, dette har lenge vært brukt for andre bransjer, men vi har laget et system spesielt tilpasset olje/gass-sektoren, sier Halrynjo.

Systemet er nylig ferdig utviklet for olje/gass-sektoren, og han ser nå etter pilotkunder.