IKT

Tilbyr IT over nettet

3. okt. 2001 - 07:27

Oracle er verdens største leverandør av programvare for e-handel. Samarbeidsavtalen betyr at Oracle ved hjelp av Telenor tilbyr bedriftene å fjerndrifte dataprogrammer. Oracle har programvaren, mens Telenor har servere (vertsmaskiner/tjenere).

– Vi er overbevist om at dette er riktig vei å gå. Levering av løsninger på denne måten vil utgjøre 80 prosent av vår virksomhet i løpet av fem år, sier administrerende direktør Stein Surlien i Oracle Norge AS.

Supernav

Tilbudet baseres på Telenors og datterselskapet Nextras supernav av datavertssentere i Norge, Storbritannia, Tyskland og Sveits. Kunder vil få Oracles databasehåndtering og E-Business Suite, samt døgnkontinuerlig overvåkning av tjenesten fra Telenor- og Oracle-spesialister, i omgivelser som holder et Nato-godkjent sikkerhetsnivå. I første omgang konsentrerer de seg om markedene i Norge, Sverige, Storbritannia og Sveits.

– Gjennom denne avtalen tilfører vi Oracle den nødvendige sikkerhet som skal til for å levere deres produktportefølje som en tjeneste. Sammen kan vi dermed gi våre kunder og programvareleverandører et tilbud som er unikt på det europeiske markedet når det gjelder funksjonalitet, pålitelighet, sikkerhet og pris, sier administrerende direktør Morten Lundal i Telenor Business Solutions.

Flere signaturer

Flere kunder har allerede signert avtaler om å ta i bruk tjenesten. Blant disse er magic4, et selskap som leverer mobile kommunikasjonsløsninger, og fiskeriportalen IntraFish.

IntraFish Services vil bygge industriens mest omfattende e-markedsplass for innkjøp av utstyr og tjenester for akvakultur- og fiskeriindustrien.

Sammen vil også Telenor og Oracle basert påderes plattform komme med et nytt tilbud til programvareleverandører (ISVer), som gjør disse i stand til å tilby sine produkter via nettet. (kas)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.