FTDATA

Tilbyr betaversjon av Windows 7

Microsoft-toppsjef Steve Ballmer annonserte i natt norsk tid at selskapet vil dele ut gratis betaversjoner av Windows 7.
Microsoft-toppsjef Steve Ballmer annonserte i natt norsk tid at selskapet vil dele ut gratis betaversjoner av Windows 7. Bilde: Scanpix
Dag Yngve Dahle
8. jan. 2009 - 08:36

LAS VEGAS: Dette overraskende trekket kom selskapet med på elektronikkmessa CES i Las Vegas i natt norsk tid.

Tilgjengelig nå

– Jeg er glad for å kunne annonsere at vi lanserer betaversjonen av Windows 7. Du kan laste den ned nå straks, og vi vil gjøre den tilgjengelig over hele verden, sa Microsofts toppsjef Steve Ballmer under keynoteseansen som fungerer som den offiselle åpningen av messa.

Fredag kan alle laste ned betaversjonen fra Microsofts nettsider.

Vista-erstatning

Andre mer progressive selskaper bruker betaversjoner aktivt for å utvikle produkter. De slipper prøveversjoner av produkter, slik at brukerne i praksis hjelper dem med å ferdigstille produktene.

Men Microsoft har til nå ikke brukt en slik strategi.

Ballmer sa ikke noe om årsaken til betaslippet, men mye tyder på at alle problemene med Vista har ført til at Microsoft må få ut en erstatning raskt.

iPhone-løsninger

I tillegg går den teknologiske utviklingen raskere enn noensinne, og Microsoft må holde takten for å ikke å miste grepet om de millioner av hjemmene rundt om på kloden som bruker selskapets produkter.

Windows 7 skal etter sigende ha flere av funksjonene og løsningene Apple bruker i iPhone. Microsoft hermer, vil onde tunger si.

Den beste

Uansett er integrasjon med enheter som mobiltelefoner og digitale kameraer blant det som Microsoft sier de nå forbedrer i forhold til Vista.

– Vi er i ferd med å levere den beste utgaven av Windows noen sinne, sa Ballmer til den fullsatte salen. Dette er det første året hvor han, og ikke tidligere Microsoft-sjef Bill Gates, holder keynote-presentasjonen.

Neste år

Betaversjonen skal være gyldig i rundt seks måneder. Den endelige salgsversjonen foreligger antagelig ikke før mot slutten av året eller i begynnelsen av neste.

Betatesterne må altså gå tilbake til XP eller Vista mens de venter på kjøpeversjonen av Windows 7.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.