NYHETSBREV

Tilbyr automasjons-studier på nett

Øker tilgjengeligheten for de som ikke kan ta fulltidsstudium på campus

Høgskolen i Telemark, studiested Porsgrunn
Høgskolen i Telemark, studiested Porsgrunn Bilde: HiT
7. apr. 2015 - 19:10

Høgskolen i Telemark starter nettbasert mastergradsstudium i Systems and Controll Engineering. Studiet skal gi kunnskaper om overvåking og styring av tekniske og industrielle systemer, basert på kybernetisk teori og datatekniske løsninger. Studiet gir 120 studiepoeng og skal på fulltid ta to år, nettstudiet er beregnet å ta fire år. Det kreves bachelorgrad automatisering, IT, elektro eller mekatronikk, og at søkerne har gjennomført grunnleggende emner innen reguleringsteknikk, programmering, elektroteknikk, og matematikk.

Plass til 20 elever

Førsteamanuensis Finn Aakre Haugen forteller at ideen stammer fra fakultet for teknologi i Porsgrunn og at de har fått midler fra Norgesuniversitetet. Det er plass til 20 studenter ved høstens opptak.

– Vi ønsker å utnytte internett til å gjøre vårt SCE-masterstudium tilgjengelig også for dem som ikke kan ta et fulltidsstudium på campus, sier Haugen.

Kan tas på fritiden

Studentene må regne med å bruke 20 timer i uken på studiet. Det skal være mulig å ta det på fritiden, mener Haugen. Han ser for seg at denne mastergraden kan gi jobbmuligheter innen både privat og offentlig sektor, prosessindustri, olje- og gassindustri, fartøystyring, systemindustri, vareproduksjon, ​energisystemer, byggautomasjon, samt undervisning.

Les om: Utdanningens verdi for fremtidig vekst

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.