BYGG

Tilbake som Skanska-sjef

RINGEN SLUTTET: Petter Eiken vil ikke lenger pendle til Stockholm, og overtar på nytt ledelsen av Skanska Norge.
RINGEN SLUTTET: Petter Eiken vil ikke lenger pendle til Stockholm, og overtar på nytt ledelsen av Skanska Norge. Bilde: Skanska
Joachim Seehusen
11. sep. 2009 - 09:40

Styrelderen i Skanska Norge, Petter Eiken, kommer nå tilbake til stillingen han forlot for fem år siden.

– Jeg har hatt noen spennende år i konsernledelsen, men fem år med pendling til Stockholm er nok. Jeg har selv tatt initiativet til denne løsningen, og jeg gleder meg til å ta fatt på de utfordringene som ligger foran oss i Norge, forteller Petter Eiken.

Han tar over etter Geir Aarstad, som for to måneder siden sluttet for å ta over ledelsen av entreprenørvirksomheten til Al Rajhi Holding Group, som er et selskap med base i Saudi-Arabia.

– Utmerket jobb

Petter Eiken kjenner selskapet han nå tar over meget godt. Han var administrerende direktør i selskapet fra 2001 til 2004, og fra 2004 til i dag har han vært styreleder.

– Petter har gjort en utmerket jobb i Skanskas konsernledelse, og jeg er sikker på at han er rett person til å utvikle Skanska Norge videre, forteller Johan Karlström, konsernsjef i Skanska AB.

Som konserndirektør i Skanska AB hadde Petter Eiken ansvar for 20 000 ansatte og en omsetning på rundt 50 milliarder kroner.

4000 ansatte

Som leder av Skanska Norge får han nå ansvaret for 4000 ansatte fordelt på 500 pågående prosjekter. I 2008 hadde selskapet en omsetning på 11,4 milliarder kroner og et resultat før skatt på 561 millioner kroner.

– Det er godt å være tilbake i Skanska Norge. Dette er for meg drømmejobben. Det er nok av utfordringer å ta tak i. Finanskrisen har rammet byggenæringen hardt, og krisen er ikke over. Vi skal imidlertid ta med oss at det er tendenser til at markedet snur innen flere segmenter. Skanska Norge har vært gjennom et tøft år, men selskapet er nå nyvasket og klart til å møte utfordringene som ligger foran oss, forteller Petter Eiken.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.