MANGFOLD

NASA-astronauten Christina Koch er tilbake etter 328 dager i verdensrommet

Har gått i bane rundt jorda 5248 ganger.

Christina Koch er tilbake på jorda etter 328 dager i rommet.
Christina Koch er tilbake på jorda etter 328 dager i rommet. Foto: Nasa
7. feb. 2020 - 16:40

Koch har vært lenger i verdensrommet enn noen annen kvinne, og hun og Nasa-astronaut og stipendiat Jesscia Meir har sammen utført den aller første helkvinnelige romvandringen under Kochs opphold på den internasjonale romstasjonen ISS.

De to gikk ut for å installere litiumbatterier som lagrer og distribuerer strøm samlet fra solstrålepaneler. 

Koch var 11 måneder på ISS. Hun tvitret følgende da hun ankom jorda sammen med den russiske kosmonauten Alexander Skvortsov i Kasakhstan.

 

De to ble ifølge Engadget ført til et medisinsk telt i nærheten for å finne igjen balanseevnen her hvor vi har tyngdekraft. 

Koch gikk i bane rundt jorda 5248 ganger mens hun var ombord på ISS. Hun gjennomførte og hjalp til med mer enn 210 undersøkelser. 

Nå når hun er tilbake vil Nasa undersøke henne for å lære mer om de langsiktige virkningene romfart kan ha på menneskekroppen.

Peggy Whitson hadde den forrige rekorden for lengste romfarten for kvinne, med 288 dager fra 2016 til 2017.

Scott Kelly har den amerikanske rekorden med 340 dager i rommet, og russiske Valeri Polyakov har verdensrekorden med 437 dager i bane.

 Christina Koch utførte botaniske forsøk inne på ISS. Bildet er tatt 6. april 2019. Foto: Nasa
Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.