NYHETER

Til nye høyder med BIM

Vianova Systems lanserer nå Quadri Easy Access, et nytt verktøy som gjør BIM-samhandling og tverrfaglig samarbeid enda enklere og tettere i infrastrukturprosjekter.

31. okt. 2014 - 10:57

Vianova Systems kompletterer og styrker selskapets unike BIM for infrastruktur-løsning, Novapoint og Quadri.

Nye Quadri Easy Access gjør både BIM-modell og arbeidsprosessen enkelt tilgjengelig for alle som behøver innsyn i prosjektet.

Quadri Easy Access gjør det med andre ord mulig for prosjekterende å samhandle enda bedre – og for byggherrer, entreprenører og andre som behøver innsyn i prosjektet – å følge og styre utviklingen tettere.

 

Superenkel prosjektinnsyn

Quadri Easy Access er nettopp hva det høres ut som: en enkel måte å få tilgang til BIM-modeller lagret i skyen. Løsningen er en nettportal der man kun ved et par klikk på PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon kan aksessere Quadri prosjektmodeller – som kan ligge på mange servere. Ingen installasjon av programvare. Ingen opplæring. Det er bare å logge seg inn og kjøre.

Innlogget i Quadri Easy Access møter man et kart hvor alle prosjektene er markert. Derfra er det bare å klikke på aktuelle prosjekt – og vips har man innsyn. Løsningen bygger på den måten en bro på tvers av alle prosjekter, og integrerer dem i én enkelt nettside, noe som spesielt gagner byggherren.

 

Modellsamhandling og kvalitetssikring

I Quadri Easy Access får man ikke bare innsyn i 3D-presentasjoner, men også prosessinformasjon om modelleringsaktivitetene i prosjektet – dvs. om hvem som gjorde hva og når. På den måten kan man ta pulsen på prosjektet time for time om man vil – noe som gir verdifull kvalitetssikring av prosjekteringen.

I tillegg har løsningen støtte for den nye standarden BCF 2.0 - TOPICS, ofte kalt ståsteder eller modellkommentarer. Dette er en standard måte å kommunisere spørsmål knyttet til modellen. En annen veldig nyttig samhandlingsfunksjon.

Quadri Easy Access har alt dette fullt integrert, og det fungerer sømløst med Novapoint Basis.

– Vi har utviklet Quadri Easy Access i tett dialog med flere av våre brukere av samhandlingsløsningen Quadri, sier daglig leder Idar Kirkhorn i Vianova Systems. – Spesielt vil vi takke Innovasjon Norge og Jernbaneverket for all støtte og inspirasjon. Vi er stolt over å lansere dette nå, som enda en milepæl på vår pionérvei mot komplett modellbasert prosjektering, bygging og forvaltning, noe som er det endelige potensialet og målet med BIM.

 

Også Novapoint enda bedre

Samtidig med lanseringen av Quadri Easy Access slipper Vianova Systems også en oppdateringsversjon av modelleringsplattformen Novapoint:

Novapoint19.20 FP4 har en rekke forbedringer og nyheter som gir økt funksjonalitet og ytelse.

Noen av de største er integreringen med det nye samhandlingsverktøyet Quadri Easy Access; Novapoint VA 3D-produktbiblioteket og Jernbaneverkets nye, standardiserte objektbibliotek er begge nå inkludert i Novapoint Basis; og Novapoint Arealplan har nå fått funksjonalitet for vegmodellering.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.