ARBEIDSLIV

Til NTNU uten artium

9. aug. 2001 - 12:38

– Jeg tror det vil være en fordel for studiemiljøet at det kommer inn folk med praktisk bakgrunn, sier den avtroppende el-montøren.

Snart vinker han farvel til elektrikerkollegene i Bravida, og forlater hjembyen for å friste studielivet i Trondheim.

Nye impulser

Valget falt på linjen for Energi og miljø, fordi det ligger nærmest det han har drevet med de siste årene. Om fem år og forhåpentlig en sivilingeniørtittel i bagasjen, håper han på en jobb innenfor boliginstallasjon.

– Men jeg regner med å få nye impulser underveis i studiet, så det er for tidlig å si hva jeg lander på.

Myhren har to fagbrev og har allerede rukket å opparbeide seg årelang arbeidserfaring fra Toten Kommunale E-verk og Bravida, før ønsket om å studere mer meldte seg. – Høyere utdanning åpner flere muligheter, dersom du ser litt frem i tid. Dessuten er det jo moro å prøve noe nytt, sier den vordende siv.ing.-studenten.

Full klaff

Innføringen av individuell vurdering av søkernes realkompetanse kunne ikke kommet på et mer beleilig tidspunkt for 26-åringen. Det siste året har han gjennomført forkurs for ingeniørstudiet ved Gjøvik Tekniske Fagskole. En rådgiver tipset ham om muligheten for å hoppe rett på sivilingeniørutdanningen, og hjalp til med søknadsbrevet.

– Fem år er jo ikke så lenge i det store og hele. Dessuten er jeg fri og frank og har ingen bånd som holder meg igjen. Dette passer veldig bra akkurat nå, sier Myhren.

Elektrikeren har spart opp penger mens han har jobbet, som vil komme godt med når studielivet tar til i slutten av august.

– Klart det blir en utfordring å omstille seg til forelesninger og slikt. Jeg ser min praktiske bakgrunn som en fordel. Hvorvidt det kommer godt med i studiet, vet jeg ikke. Dette er jo foreløpig ukjent terreng for meg. Samtidig mangler jeg den teoretiske biten som de fleste andre har. Jeg er litt spent på hvordan jeg vil greie meg i studiet. Ikke nervøs, men spent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.