NYHETER

Til Leipzig for å finne entreprenører

22. mai reiser samferdselsministeren til Leipzig for å markedsføre norske anleggsoppdrag til internasjonale entreprenørselskaper.

Norge og samferdselsminister Marit Arnstad har i år presidentskapet i International Transport Forums (ITF), noe som betyr at Norge er vertskap for konferansen. Foto:Frode Hansen / VG
Norge og samferdselsminister Marit Arnstad har i år presidentskapet i International Transport Forums (ITF), noe som betyr at Norge er vertskap for konferansen. Foto:Frode Hansen / VG Bilde: Hansen, Frode
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. mai 2013 - 13:06

Sammen med departementsråden i Samferdselsdepartementet, Eva Hildrum, skal Marit Arnstad holde et møte for internasjonale entreprenørselskaper. Hensikten med møtet er å informere internasjonal bransje om prosjekter i Nasjonal transportplan for perioden 2014 – 2023.

-  Siden vi er i Leipzig i forbindelse med International Transport Forums årlige konferanse, er dette en god anledning til å møte internasjonal bransje. Det er viktig å legge til rette for både utenlandske og norske aktører i det norske anleggsmarkedet, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, vegdirektør Terje Moe Gustavsen og en representant fra Jernbaneverket deltar også på møtet.

 

ITF-konferanse

Turen til Leipzig er også for å åpne og delta på International Transport Forums (ITF) årlige konferanse. Norge og samferdselsministeren har i år presidentskapet, noe som betyr at Norge er vertskap for konferansen.

54 transportministre fra hele OECD-området deltar på konferansen. Det er hovedsakelig europeiske land representert, men også USA, Canada, Chile, Australia New Zealand, Japan, Kina og India deltar. Tema for konferansen i år er finansiering av transport.

Samme dag deltar hun i en paneldebatt, der også den tyske transportministeren, Peter Ramsauer, er med. Deltakerne i debatten vil blant annet diskutere hvordan investeringer i transport kan fremme økonomisk vekst og velstandsutvikling.

I løpet av konferansen skal samferdselsministeren og lede ministermøter, avholde bilaterale møter med ulike transportministre, møte europeisk entreprenørbransje, besøke konferanseutstillingen og delta på et møte med pressen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.