BYGG

Tidspress for Holmenkollen

Skissetegning av nye Holmenkollen i profil.
Skissetegning av nye Holmenkollen i profil.

Oslo kommune har sondert terrenget. Det haster med å bestille.

– Vi har allerede vært i kontakt med seks forskjellige stålleverandører. Alle sier at hvis vi skriver kontrakt før nyttår så skal bakken kunne stå klar til januar 2010, sier Hagbarth Vogt-Lorentzen, prosjektleder for hele Holmenkollanlegget, utleid til Oslo kommune fra TerraMar.

Mulig å rekke

– Jeg vil jo tro at minst én av de seks ville ha sagt fra om tidsrammene var urealistiske, men det er ikke mye slakk å gå på, sier Vogt-Lorentzen.

Derfor har han vært i kontakt med flere leverandører før den endelige beslutningen ble tatt i forrige uke.

Flytter tårn

Det er nå klart at hele tårnet blir revet. Tårnet fra vinnerutkastet blir bygget, noen få meter lenger bak eksisterende tårn. Det blir bygget litt på kulen og det blir gravet litt ut i bunn, ellers blir dagens unnarenn og tribuner i hovedsak beholdt.

Rivningsarbeidene skal starte i september/oktober og være ferdige til årsskiftet.

Les også: River Holmenkollen i høst

Miljøfare ubetydelig

– Norconsult har gått gjennom eksisterende anlegg, miljøfarlige stoffer representerer ingen vanskeligheter, sier Vogt-Lorentzen.

Han har allerede vært i kontakt med tre rivningsentreprenører. I løpet av kort tid vil prosjektledelsen invitere aktuelle leverandører til en informasjonsmøte. Der blir blant annet størrelsen og antallet på entreprisene et tema.

– Det er ikke endelig bestemt, men for hoppbakken ser det ut til å bli tre – fire entreprisepakker, sier Vogt-Lorentzen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.