Tidligere samferdselsminister fikk ITS-prisen for 2018

Ketil Solvik-Olsen fikk prisen for sin avgjørende innsats for å sette ITS og ny teknologi på den transportpolitiske agendaen.

Gjennom sin politiske posisjon og med personlig engasjement og entusiasme har Ketil Solvik-Olsen bidratt til å løfte hele ITS-området, mener ITS Norge.
Gjennom sin politiske posisjon og med personlig engasjement og entusiasme har Ketil Solvik-Olsen bidratt til å løfte hele ITS-området, mener ITS Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. mars 2019 - 08:09

Foran en fullsatt sal på ITS Norges nasjonale konferanse mottok Ketil Solvik-Olsen ITS Prisen for 2018. Han hadde tatt turen fra USA for å motta prisen som ble overrakt av styreleder i ITS Norge, Ragnhild Wahl.

Hun begrunnet prisen med Ketil Solvik-Olsens store innsats for å ta i bruk ny og mer teknologi i transportsektoren og for å ha skapt entusiasme og forståelse for teknologi som virkemiddel.

I begrunnelsen for prisen fremheves at Ketil Solvik-Olsen har vist en dyp forståelse for de utfordringer teknologiskiftet innebærer og at han har fulgt opp med regulering og nødvendige virkemidler. Gjennom sin politiske posisjon og med personlig engasjement og entusiasme har han bidratt til å løfte hele ITS-området.

- Jeg setter stor pris på denne anerkjennelsen fra fagmiljøene. Vi kan skape både arbeidsplasser og bedre transportløsninger gjennom de muligheter teknologien gir oss. Da må vi være frempå, samarbeide og våge ta risiko. ITS Norge samler mange aktører fra hele bransjen, myndigheter, offentlige innkjøpere, næringsliv, grundere, akademia og forskere, og alle er samlet under samme tak på ITS konferansen. Nettopp det illustrerer styrken og fortrinnene vi har i Norge, sier Ketil Solvik-Olsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.