MARITIM

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide blir ny sjøfartsdirektør

Tidligere KrF-leder og samferdselsminister Knut Arild Hareide er av Kongen i statsråd utnevnt som direktør for Sjøfartsdirektoratet.

Tidligere KrF-leder og statsråd Knut Arild Hareide blir sjøfartsdirektør.
Tidligere KrF-leder og statsråd Knut Arild Hareide blir sjøfartsdirektør. Foto: Javad Parsa/NTB
12. nov. 2021 - 12:23

Hareide er ansatt for en åremålsperiode på seks år. Han tiltrer stillingen 1. januar 2022, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Sjøfartsdirektoratet skal bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende sjøfartsnasjon. Med Knut Arild Hareide får Sjøfartsdirektoratet en svært godt kvalifisert leder med bred erfaring fra politikk og næringsliv. Som tidligere statsråd i flere departement kjenner han både forvaltningen og sektoren godt, og jeg ser fram til et godt samarbeid i årene fremover, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Hareide ledet KrF fra 2011 til 2019 og har erfaring fra både kommunepolitikken og rikspolitikken. Hareide har vært stortingsrepresentant fra 2009 til 2021. Fra 2004 til 2005 var han miljøvernminister og fra 2020 til 2021 var han samferdselsminister.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.