IT

Tidligere Fujitsu Siemens-sjef siktet av Økokrim

Korrupsjonssaken mellom Siemens AS, Fujitsu Siemens Computers og Forsvaret ruller videre.
Korrupsjonssaken mellom Siemens AS, Fujitsu Siemens Computers og Forsvaret ruller videre.Bilde: Siemens AG

Berg er ennå ikke sikker på hva siktelsen gjelder.

- Jeg fikk en telefon fra Økokrim i går om at de ønsker snakke med meg. Jeg skal ha et møte med dem i morgen. Jeg har ikke selv mottatt noen siktelse ennå. Dette er selvfølgelig svært alvorlig uansett størrelsen på beløpet og hvilken type kundepleie det handler om, så jeg vil bidra så godt jeg kan med informasjon og få alle fakta på bordet, sier Berg til Computerworld i dag.

Vidar Berg er i dag sjef for sikkerhetsfirmaet Group 4 Securicor i Norge.

Tolv siktet

Onsdag ble det kjent at Fujitsu Siemens som selskap er siktet i saken, samt en tidligere ansatt. Denne er etter alt å dømme Vidar Berg. I de siste dagene har Økokrim gjennomført razziaer hos flere forsvarstopper, siktet tolv av dem for korrupsjon og i tillegg siktet Siemens AS’ styreleder, selskapet og tidligere direktør Frank Almaas for samme forhold.

Omstridt golftur

Økokrims reaksjon baserer seg på det såkalte Dalseide II-utvalgets rapport fra mai i år. Et utvalg ledet av den samme Nils Dalseide leverte også i 2006 en rapport som avdekket flere kritikkverdige forhold i forbindelse med fakturering av IKT-kontrakter mellom Forsvaret og Siemens' daværende datterselskap i Norge, Siemens Business Services (SBS).

Sentralt i i de seneste siktelsene står en en reise til Alicante i 2004, der det ble betalt for fire deltakere, som var offentlige ansatte og ansatte i Forsvaret.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.