DATATELE

Tidenes rekord for norske Siemens

Trond Heggelund
9. nov. 2006 - 15:28
Vis mer

- Vi har en meget sterk ordreinngang og en god resultatutvikling, sier konsernsjef Per Otto Dyb.

Uttalelsen fra Dyb ble gitt til Teknisk Ukeblad i september. I dag la det internasjonale Siemens AG-konsernet fram sine internasjonale regnskapstall, som bekrefter Dybs uttalelse at det går veldig bra for Siemens.

De konkrete tallene for Siemens i Norge legges frem i desember. Vi vil orientere nærmere om dette når datoen er fastsatt, opplyser informasjonssjef Peter J. Hagen i Siemens AS.

Går så det hyler

Siemens AG presenterte torsdag et nettoresultat for fjerde kvartal 2006 på fem milliarder kroner, mot 635,2 millioner i samme periode i fjor. Konsernet har avvikende regnskapsår, 1.oktober – 30. september.

Konsernets driftsresultat endte på 10,3 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 7,6 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Resultatøking på 38 prosent

For regnskapsåret 2005 la Siemens frem et netto resultat for 2006 på 25,5 milliarder kroner. Det er en vekst på 38 prosent, sammenlignet med regnskapsåret 2005.

Konsernets driftsresultat endte på 42,8 milliarder kroner, som er en oppgang på 12 prosent det siste året.

Kjøper seg opp internasjonalt

En blanding av organisk vekst og oppkjøp løftet omsetning med 16 prosent til hele 720,1 milliarder kroner. Samtidig steg ordremassen med 15 prosent til 793,6 milliarder kroner.

- Vi har oppnådd svært mye i et begivenhetsrikt år, spesielt i å forme Siemens for lønnsom vekst. Omsetningen og ordreveksten bekrefter at vi er godt posisjonert i forhold til kundeetterspørselen, sier konsernsjef Klaus Kleinfeld i Siemens AG.

Forventer fortsatt vekst

For regnskapsåret 2007 forventer Kleinfeld en topplinjevekst som er dobbelt vekstraten i bruttonasjonalprodukt, justert for salg av virksomheter.

- Vi venter også at alle Siemens-gruppene når sine marginmål. Vi har en sterkere posisjon enn noen gang for å nå dette målet, og hente ut denne gevinsten på bunnlinjen, sier Kleinfeld.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.