APPS

Tidenes flotteste spill til mobilen

SYMBIAN-/ANDROID-/iPHONE-SPILL: Om du også kastet bort store deler av barndommen på Tetris er dette spillet for deg.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. sep. 2011 - 13:15
Vis mer

Da undertegnede kjøpte sin første Nintendo Game Boy for sine oppsparte lommepenger i 1991 fulgte Tetris med som eneste spill. Og siden alle lommepengene allerede var brukt på det teknologiske spillvidunderet måtte det nye runder med sparing til for å kjøpe det første spillet.

Dermed ble Tetris-ferdighetene finslipt den første tiden som Game Boy-eier. Som med Commodore 64, Amiga 500 og NES har spillet en spesiell plass i hjertene til mange av oss som vokste opp på 80-tallet.

Gammel klassiker

Tetris er egentlig ikke et Nintendo-fenomen. Spillet ble først lansert i Russland sommeren 1984, og var programmert av Alexey Pajitnov. Det trenger egentlig ikke noen nærmere introduksjon. Hvis du ikke kjenner til konseptet er du sannsynligvis ikke i målgruppen uansett.

Uansett: Game Boy-en har for lengst vandret heden, og våre Tetris-abstinenser har siden den gangen blitt roet av ymse Tetris-kloner - som ærlig talt aldri er helt det samme som originalen.

Få Tetris på mobilen

Derfor er det godt å bli gjort oppmerksom på at det finnes en offisiell Tetris-versjon til iPhone, Android og Symbian. Dermed kan du få dekket behovet ditt på en bærbar dings.

Det er Electronic Arts som sitter på Tetris-rettighetene, og de har selvsagt laget en haug med mer eller mindre interessante Tetris-varianter. Men ingenting slår originalen, som er maraton-modus.

Spillet er det samme som du husker fra Game Boy eller andre plattformer. Du kjenner konseptet, så vi skal ikke bruke energi på å beskrive spillet.

Men kontrollene er verdt å si noe om. Du har ikke noen piltaster, men flytter blokkene ved å sveipe fingeren over skjermen. Du sveiper fingeren nedover for å slippe blokkene, og trykker for å vri dem. 

Gratis til Android

Spillet er som alltid vanedannende som bare det, og finnes til en rekke mobiler. Vi har testet det på Android (fungerer også på Android-tableter med Honeycomb), og funnet frem versjonene til iPhone og Symbian.

Android-brukere kan glede seg over at spillet er gratis (men du må titte på noen reklamer). iPhone-eiere må betale sju kroner, mens Nokia-brukere må ut med hele 45 kroner (!).

God helg!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.