NYHETER_BYGG

Tid for tre

Over 200 utstillere har meldt seg på Bygg 2000, som arrangeres i Trondheim 7.-10. september. Tre som materiale er ett av hovedtemaene, og under messen skal stiftelsen Internasjonalt tresenter etableres. De andre hovedtemaene under messen er IT for byggebransjen, sykehusprosjektet RIT 2000 og energifleksibilitet, enøk, inneklima og miljø. Messearrangør Arne Andreas Hellen sier at årets utstilling blir den største siden 1980-tallet. Han venter over 20.000 besøkende til utstillingsområdet på Nidarø. Erfaringsmessig har en tredjedel av de besøkende tilknytning til byggebransjen.

Messene består

– Tross elektronisk handel og andre nyvinninger mener jeg bestemt at vi mennesker har et behov for den sosiale kontakten som tradisjonelle messer gir. Dette er jo en videreføring av torgmarkedet, sier Hellen.

Årets byggmesse i Trondheim er den 11. i rekken, og Hellen har vært med på ni av dem. Blant årets deltakere er de fleste store prosjektene som for øyeblikket er i gang i stiftsstaden. Ved siden av Regionsykehuset skal utbygginger i Ila, på Skansen, Brattøra og godsterminalen på Leangen presenteres. – Ikke siden Cicignon ble kalt hit til byen i 1681 etter den store bybrannen, har det skjedd så store ting i Trondheim sentrum som nå, sier messegeneralen.

Tre i vinden

Tre som byggemateriale tas opp på en av konferansene på Bygg 2000. Her skal blant annet erfaringene fra prosjektet Internasjonalt tresenter i Trondheim presenteres. Prosjektet startet i 1998 og har som mål å styrke verdiskapingen i trebransjen gjennom kompetanseutvikling og -formidling. Forskningsmiljøene ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Sintef er med i prosjektet, og de blir også med i stiftelsen som nå etableres.

Konferansen tar opp tre i interiører, store bygg og konstruksjoner, tre i byen og tre som miljømateriale. Arkitekt- og ingeniørstudenter skal i tilknytning til konferansen konkurrere om å vise ny og spennende bruk av tre i konstruksjoner.

E-handel

E-handel og opplæring i informasjonsteknologi blir tema for en annen konferanse under Bygg 2000. Utstillingen dekker et netto areal på 4500 kvadratmeter.

Byggmessen i Trondheim arrangeres annet hvert år. Ifølge Arne Hellen er byggevareprodusentene de ivrigste til å delta. Flere store, offentlige institusjoner har meldt sin ankomst, blant dem Statens vegvesen, Trondheim kommune, NSB og Jernbaneverket.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.