MENINGER

Tid for skrytSom journalister i Teknisk Ukeblad kommer vi i kontakt med mange forskjellige bedrifter rundt om i Norges land. Vi får høre om ideer, produkter, prosesser og prosjekter. En del ideer blir liggende på tegnebrettet. Noen bedrifter lever i det stille mens de tjener penger på gode ideer og er såre fornøyd med å unnvære medienes oppmerksomhet. Men det er også mange bedrifter som ønsker seg mer oppmerksomhet rundt sin virksomhet.

Derfor skal Teknisk Ukeblad for tredje gang kåre årets ingeniørbedrift. Vi har oppfordret leserne til å foreslå hendelser og personer samt bragder og bedrifter. Ikke uventet er kun bedrifter foreslått; vi ingeniører er tradisjonelt ikke så flinke til å hedre hverandre.

I denne utgaven presenterer vi finalistene til årets pris. Nå er det opp til leserne å avgjøre hvem som best fortjener prisen - og berømmelsen som måtte komme i kjølvannet. Kravene er at arbeidet skal være utført eller sluttført i perioden 2002-2003 og at produktet eller prosessen er utviklet i Norge.

Fjorårets vinnere ble ABB og Norsk Hydro for undervannsprosjektet Troll Pilot. Årets kandidater omfatter alt fra ny metode for taksering av eiendommer og nye smarthusløsninger til avanserte rørplugger og verdens første tidevannskraftverk med turbin i fri vannstrøm.

Vi som jobber i redaksjonen i Teknisk Ukeblad liker å finne frem til spennende fagstoff som vi kan presentere for våre lesere. Fagstoffet er selve basisen i det vi driver med. Løsninger og produkter som ingeniører står bak, har også stor betydning for samfunnet. Derfor er koblingen mellom fag og samfunn en naturlig innfallsvinkel i våre artikler.

Vi håper dere fortsetter å bidra med tips til de gode sakene også utover bidragene til årets Ingeniørbedrift 2003.

Veslemøy Nestvold

Konstirtuert redaksjonssjef

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.