FORUM

Tid for nye tanker

20. sep. 2005 - 13:29

Dette har medført at stadig flere stiller seg tvilende til alle forbrenningsgassenes påvirkning på naturens mange prosesser. Til og med BP har en ny erkjennelse: «It's time to think outside the barrel».

Alt for 100 år siden påviste Ernest Rutherford og hans laboranter hvordan alfa- og betapartikler fra rommet kunne kollidere med for eksempel nitrogenatomer i Jordens atmosfære og danne andre grunnstoffer.

Likeså kunne russeren V. Vernadski for snart 100 år siden publisere geokjemiske arbeider som senere har bidratt til bedre forståelse av Jordens geokjemiske prosesser og solas påvirkning på disse.

Med anslåtte temperaturer på opptil 3000 grader Celsius og trykk på opptil 3 Mbar i Jordens indre, er det sikkert at det er mye vi ikke vet. Likevel kan vi i dag koble nok tilgjengelig informasjon til å stille spørsmålet: Hvilke funksjon har innestengt fossilolje og gasser når det gjelder Jordens geokjemiske prosesser?

Dette spørsmålet er tidligere stilt til Fredrik Hauge i Bellona og til Kjell Magne Bondevik, men ingen av dem forstod spørsmålet.

Håper med dette å bidra til en «teknosofisk» debatt om dette temaet, fordi stadig flere naturkatastrofer viser at det virkelig er tid for nye tanker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.