IT

Ti millioner til IT-forskning

Bedre? Forskningspenger skal brukes til å finne ut hva hva slags effekt fri programvare kan ha på IT i offentlig sektor.
Bedre? Forskningspenger skal brukes til å finne ut hva hva slags effekt fri programvare kan ha på IT i offentlig sektor.
Espen Zachariassen
22. apr. 2009 - 11:43

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) gir 10 millioner kroner til økt norsk forskning på IKT.

Formålet er å styrke forskningen på elektronisk forvaltning og fri programvare.

Innsikt

– Fornying av offentlig sektor krever innsikt i endringsprosesser. Vi trenger forskning på hvordan informasjons- og kommunikasjonsteknologi endrer forvaltningens arbeidsmetoder, kommunikasjon og ressursbruk, sier statsråden.

Pengene skal gi økt kunnskap om hvilke gevinster offentlige virksomheter kan høste av IKT-støttede reformer, og om hva som skal til for å høste disse gevinstene.

Dyrere?

Målet er også mer kunnskap om i hvilken grad bruk av fri programvare fører til endringer i kostnader ved anskaffelse og vedlikehold av programvare.

I tillegg skal man finne ut om samhandlingen blir annerledes og på hvilken måte fri programvare påvirker kvaliteten på offentlige elektroniske tjenester og IT-systemer.

Strategi

Regjeringen har som mål å øke bruken av fri programvare i offentlig sektor.

Da er strategien å skaffe mer og systematisk kunnskap om bruk av fri programvare i offentlig sektor for å kunne sette inn de rette tiltakene.

Verdikt

Midlene tildeles via Forskningsrådets IKT-program Verdikt (Kjernekompetanse og verdiskaping i IKT).

Programmet ble opprettet i 2005 for å bidra til strategisk, langsiktig kunnskapsutvikling og innovasjon innen IKT på områder som har stor betydning for framtidig nærings- og samfunnsutvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.