MOBIL

Ti grunner til å velge Samsung Galaxy Tab

Med Galaxy Tab skal Samsung konkurrere med Apples iPad. Her er ti grunner til at vi tror produsenten har en god sjanse.

4. nov. 2010 - 15:09

1. Størrelsen

Galaxy Tab er cirka halvparten så stor og tung som konkurrenten iPad. Det gjør det enklere og lettere å ta den med på tur – uten å måtte ha med en sekk eller veske å putte den i. Galaxy Tab er også mindre «flashy» å dra fram i andres påsyn.

2. Det er en telefon

Galaxy Tab har som iPad et SIM-kort, men i motsetning til iPad kan Galaxy Tab brukes som en vanlig mobiltelefon på samme måte som Android-mobiler som HTC Desire og Samsung Galaxy S.

Samsungs "pad" er også utstyrt med en bra telefon- og kontaktapplikasjon.

3. Android OS

Liker du fleksibilitet, valgmuligheter og fordelen av å kunne gjøre flere ting samtidig, vil du like operativsystemet Android 2.2 som du finner på Galaxy Tab.

Her kan du multitaske, ta i bruk aktive skrivebordselementer (widgets), opprette mapper og behandle filer på en normal måte.

Du kan surfe på nettet mens du lytter til Wimp eller Spotify eller snakker i telefonen med din mor.

4. Multimedia

Formatstøtten til Galaxy Tab er god. Den støtter de mest brukte filmformatene uten at du trenger å gjøre noe ekstra. I tillegg klarer den å dra rundt film i kvaliteter på 1080p. Det er like bra som din splitter nye Blu-ray-spiller.

Samsung har alt annonsert at de kommer med en dokkingstasjon som har HDMI-ut. Det betyr at du kan vise film fra Galaxy Tab på TV-en med full HD-kvalitet.

5. Market

Tidligere i høst kom betalingsløsningen, Google Checkout, til Norge. Det har tatt programvarebutikken til Google, Android Market, et langt skritt nærmere Apple og deres App Store.

Fortsatt ligger Apples App Store et par hestehoder foran, både hva gjelder antall programmer og kvaliteten på disse. I tillegg er brukervennligheten på Apples App Store en del bedre enn på Android Markets.

Men, Market har et par ess i ermet: Du kan kjøpe og teste ut et program i 24 timer. Avinstallerer du det i tide slipper du å betale for programmet. I tillegg unngår du ved å bruke Android Markets at en viss person i USA skal kunne bestemme hva som er bra for deg eller ei.

6. Minnekort

Jepp. Minnekort. Tålegrensen for Galaxy Tab er 32 GB, men du kan ha flere kort på innerlommen. Fyll et par 32 GB kort med film og du har underholdning som varer herfra og helt til Vladivostok. Galaxy Tab leveres med enten 16 eller 32 GB internminne. Total lagringsplass er med andre ord på inntil 64 GB.

7. Kamera

Galaxy Tab har et kamera foran og et bak. Kvaliteten er ikke noe å heise flagget for, men du kan hvert fall bruke den til videosamtaler.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Skype støtter ennå ikke videosamtaler på Android, men et program som Fring byr på videostøtte. I tillegg kan du faktisk bruke hovedkameraet til å fotografere og filme med. Kvaliteten er moderat og et langt stykke unna kvaliteten vi for eksempel finner på Nokia N8.

Kameraet duger likevel om du skal dokumentere noe eller bare vil ha et visuelt element i «minneboka».

8. Flash

Mens andre hater Adobe og deres Flash-format, har Samsung like godt puttet støtte for flash 10.1 på Galaxy Tab. Det kan bety en rikere surfeopplevelse og du går ikke glipp av videoer som denne.

9. Størst og åpent

Gå godt og vondt er Android et åpnere system enn den verden man lever i som Apple-bruker. Android har også støtte fra hele mobilindustrien, minus Nokia og Apple. Målt i markedsandeler er Android allerede større enn iPhone. Analyseselskapet IDC spår at Androids fremgang bare vil fortsette, mens Apples markedsandel vil gå ned.

Det gjør at utviklere verden over vil måtte satse på Android-plattformen – noe som betyr bedre programmer og løsninger for deg.

10. Kan kjøpes

Galaxy Tab er faktisk lansert og til salgs i Norge. Du kan kjøpe den med norske kjøps- og forbrukerrettigheter. iPad er ennå ikke lansert i Norge, selv om mange tror det skjer i løpet av november.

Artikkelen er levert av HjemmePC

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.